Sean Diddy Combs Reuters/Jane Rosenberg
StoryEditor

Kauza Diddy: Raper konečne prelomil mlčanie, medzitým pribúdajú nové obvinenia zo znásilňovania žien a obťažovania mužov

Miroslav Kamody16.10.2024., 11:30h

Obvinenia v prípade rapera a hudobného producenta Diddyho naďalej pribúdajú. Celá kauza naberá monštruózne rozmery.

Lajkuj Brainee.sk na

Sean Diddy Combs prelomil mlčanie vo svojom prvom príspevku na sociálnej sieti po sérii obvinení, ktoré súvisia s obchodovaním so sexuálnymi obeťami a vydieraním. Ako pripomína portál LadBible, raper a hudobný producent je momentálne za mrežami v Metropolitan Detention Center v Brooklyne a čaká na súd.

Aj napriek množiacim sa obvineniam 54-ročný Diddy 17. septembra vyhlásil, že je nevinný a obvinenia zo zneužívania svojej „moci a prestíže“ na organizovanie drogových sexuálnych párty počas jeho slávnych „Freak Off“ večierkov odmietol. Proti nemu však stojí 120 ľudí, ktorí hovoria o jeho sexuálnom zneužívaní.

Súhrn predchádzajúcich informácií o kauze Diddy, vrátane raperovho profilu a šíriacich sa konšpiráciách, nájdeš tu.

Prelomil mlčanie

Diddy však po niekoľkých týždňoch konečne prelomil mlčanie a na sociálnej sieti Instagram uverejnil prvý príspevok. Treba však dodať, že nijako nesúvisí s najväčšou hollywoodskou kauzou posledných rokov. Otec siedmich detí totiž len pridal fotografiu svojej dcéry a zablahoželal jej k narodeninám.

image

Kto je vlastne Diddy? Spolupracoval s gangmi, založil vydavateľstvo a zdieral umelcov. Nakoniec sa mu všetko zosypalo

Diddy má celkovo sedem detí - Quincy, Justina, Christiana, Chance, dvojčatá D‘Lila a Jessie a Love Sean - so štyrmi rôznymi ženami. V popise fotografie dcére odkázal, že ju miluje. Komentovanie príspevku bolo vypnuté.

To všetko sa deje na pozadí novej vlny žalôb, ktoré súvisia so znásilňovaním žien, sexuálneho obťažovania mužov a obťažovania 16-ročného chlapca. Na federálnom súde na Manhattane bolo proti nemu v pondelok (14. októbra) podaných najmenej šesť žalôb.

Dve boli ženami identifikovanými ako Jane Doe a štyri muži identifikovanými ako John Doe. Jane a John Doe sú univerzálne mená, ktoré americký súdny systém používa na ochranu identity osôb. Jeden z mužov tvrdil, že Combs hladil jeho genitálie, keď mal len 16 rokov. Stať sa tak malo na jeden z White Party, ktoré raper organizoval v roku 1998.

Desiatky obvinení

Muž, ktorý žije v Severnej Karolíne, tvrdí, že počas rozhovoru o možnom prieniku do hudobného priemyslu mu Combs náhle prikázal, aby si stiahol nohavice, aby si hudobný producent mohol prezrieť jeho penis. Vtedajšieho tínedžera sa mal Diddy opýtať, či „nechce preraziť v biznise“.

image

VYSVETĽUJEME Kauza a konšpirácie okolo rapera Diddyho. Hovorí sa o gigantickej vražde, zneužívaní Biebera aj zabití kráľa popu

Muž povedal, že mu zo strachu vyhovel a až neskôr si uvedomil, že to, čo sa stalo, bol sexuálny útok. Stalo sa tak po tom, čo právnik z Houstonu Tony Buzbee uviedol, že do mesiaca by mali byť podané žaloby od 60 mužov a 60 žien. Poznamenal, že 25 z nich bolo v tom čase maloletých.

„Keď hovoríte o veku obetí, keď k tomuto správaniu došlo, je to šokujúce,” povedal Buzbee. Podľa neho mala najmladšia obeť deväť rokov, no nechýbajú ani prípady 14 či 15-ročných detí. „Táto skupina zahŕňa mužov aj ženy; mnohí boli neplnoletí, keď došlo k zneužívaniu. Niektorí z týchto statočných jednotlivcov nahlásili incidenty polícii, iní nie.”

Proces začne v máji

„Každý jeden príbeh je bolestivý a srdcervúci. K činom, na ktoré sa sťažovali, došlo v hoteloch, súkromných domoch a tiež na neslávne známych Diddyho ‘Freak Off‘ večierkoch.” 

image

Sean Diddy Combs 

Reuters/Eduardo Munoz

Medzitým však Diddyho právnik všetky obvinenia v najnovšom vyhlásení pre LADbible Group odmietol. „Ako zdôraznil právny tím pána Combsa, nemôže sa zaoberať každým bezdôvodným obvinením v tom, čo sa stalo bezohľadným mediálnym cirkusom. Napriek tomu pán Combs dôrazne a kategoricky popiera ako nepravdivé a hanlivé akékoľvek tvrdenie, že by sexuálne zneužíval kohokoľvek, vrátane maloletých.”

Ako dodal, Diddy sa „teší, že dokáže svoju nevinu a dá sa za pravdu na súde, kde sa pravda zistí na základe dôkazov, nie špekulácií.” Súdny proces s americkým raperom a hudobným producentom Seanom Diddym Combsom sa začne na začiatku mája budúceho roka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. október 2024 11:32