Lana Del ReyX/Zöe Que Tirou O Lacinho
StoryEditor

Známy festival musí zaplatiť pokutu vo výške 28 tisíc dolárov. Všetko kvôli Lane del Rey

Nikola Michalkova24.04.2024., 14:00h

Coachella patrí medzi vyhľadávané festivaly. Navštívia ho každý rok stovky tisíc návštevníkov. Teraz mu hrozí pokuta.

Lajkuj Brainee.sk na

Kto by nepoznal celosvetovo známy festival Coachella. Každý rok sa zvyčajne koná v apríli, pričom návštevníci si hudobné vystúpenia môžu užiť počas dvoch víkendov. Odohráva sa v časti Sonorskej púšte v Coachella Valley pri meste Indio v Kalifornii a navštevujú ho ľudia z celého sveta.

Ľudia sa tam môžu slobodne baviť na piesňach hudobníkov. Tento rok sa na pódiu vystriedali zvučné mená, ako napríklad Lana del Rey, s ktorou vystúpili aj Billie Eilish a Camila Cabello. Na pódiu sa objavil aj Justin Bieber, ktorý vystúpil počas jednej skladby Essence. A hoci je festival prezentovaný ako priestor pre voľnú zábavu, organizátori sa musia predsa len riadiť pravidlami. A ich porušenie môže vyjsť veľmi draho.

image

Speváčka Call Dominika: Na pódiu som ako ryba vo vode. Môj sen? Spolupráca s Lanou del Rey

Pokuta

Ako sme už spomínali, na pódiu vystúpila aj obľúbená 38-ročná americká speváčka Lana Del Rey, ktorá priviedla na pódium aj kubánsko-mexickú speváčku Camilu Cabello či obľúbenú Billie Eilish. No a práve vystúpenie americkej speváčky stálo festival 28 tisíc dolárov (viac ako 26 tisíc eur). Jej vystúpenie totiž trvalo dlhšie. Vzhľadom na to, že v meste platí zákaz vychádzania, jej vystúpenie bolo o 13 minút dlhšie, píše sa na portáli Unilad.

Mesto Indio podľa portálu TMZ uzavrelo s organizátormi dohodu, podľa ktorej sa účtuje denná pokuta vo výške 20 tisíc dolárov za prvých päť minút, keď už platí zákaz vychádzania. Následne sa pridáva tisíc dolárov za každú ďalšiu minútu.

Fanúšikom to, samozrejme, nevadilo, na sociálnych sieťach chvália speváčku za ohromujúce vystúpenie. Ani pre organizátorov to nie je úplne zdrvujúca správa vzhľadom na to, že pokutu musia zaplatiť len za jeden víkend.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:02