Toto sú najhranejšie piesne na Valentína.Brainee x Canva
StoryEditor

Toto sú najhranejšie piesne na Valentína. Romantické texty plné lásky však nečakaj, ľudia si púšťajú niečo úplne iné

Michal Čiernik14.02.2024., 10:00h

Má to byť najromantickejšie obdobie v roku. Prím však hrajú piesne o rozchodoch a zlomených srdciach.

Lajkuj Brainee.sk na

Deezer, globálna hudobná streamovacia služba, zaznamenala 560-percentný globálny nárast zaľúbených piesní v dňoch pred 14. februárom. Keď sa však pozreli na prvých desať najpočúvanejších skladieb, zostali prekvapení.

Najhranejšie songy naznačujú, že Valentín nie je taký romantický, ako si myslíme. „Môžeme predpokladať, že väčšina ľudí má na Valentína romantickú náladu alebo si naplánovali rande, no táto nová štatistika naznačuje niečo iné,“ povedala pre Dialy Mail doktorka Annemieke van den Tol, odborníčka na hudbu a psychológiu z University of Lincoln.

Miley Cyrus

Na prvom mieste sa umiestnila pieseň „Flowers“ od Miley Cyrus , ktorá zaznamenala 1,6 miliardy prehratí. Po Flowers od Miley Cyrus bola 14. februára minulého roka druhou najpopulárnejšou skladbou Another Love od Toma Odella. Dosiahla jednu miliardu prehratí. Pieseň vyjadrovala neopätovanú lásku a pochopenie toho, prečo nemôžete byť s osobou, po ktorej túžite.

Na treťom mieste bola Rihannina pieseň „Lift Me Up“, po ktorej nasledovala pieseň Sama Smitha a Kim Petras „Unholy“, ktorá sa zaoberá neverou a manželkou, ktorá zostáva v pozadí, zatiaľ čo jej manžel má pomer.

Pieseň Harryho Stylesa As It Was je na piatom mieste. Tesne za nimi sa ale umiestnila pieseň od hudobného producenta Metro Boomina, kanadského speváka The Weeknda a britsko-amerického rappera 21 Savage s názvom Creepin. Tá je príkladom pocitu, keď ťa zradil niekto, koho miluješ, ale napriek tomu nechceš vidieť pravdu.

‘I‘m Good (Blue)‘ od Davida Guettu a Bebe Rexha bola siedmou najpočúvanejšou skladbou a Shakira‘s Bzrp Music Sessions, Vol. 53 sa umiestnila na ôsmom mieste, pričom jej text tiež nepatrí medzi najromantickejšie.

Na deviatom mieste sa umiestnil hlboký pocit osamelosti a opustenia v podobe The Lonelest od Måneskin a Cuff It od Beyonce sa umiestnila na poslednom desiatom mieste.

„Uvedomenie si, že niekto iný, v tomto prípade spevák tiež zažil to isté, no vysporiadal sa s tým, nám môže poskytnúť nádej a pomôcť nám preformulovať akúkoľvek negativitu,“ Dodala van den Tol. „Všetci sme zažili zlomené srdce alebo pravdepodobne v budúcnosti zažijeme. A v týchto časoch je úplne prirodzené, že počúvame smutnejšiu hudbu,“ povedal doktor Douglas LaBier, obchodný psychológ, ktorý je autorom štúdie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:07