Tajná párty na SzigeteBrainee/Miroslav Kamody, Unsplash/Pim Myten
StoryEditor

VIDEO Našli sme tajnú párty na Szigete. Do vnútra sa dostaneš cez prenosný záchod, vo vnútri sa dalo ledva pohnúť

Miroslav Kamody14.08.2023., 14:00h

Podarilo sa nám odhaliť najväčšiu záhadu tohtoročného Szigetu. Kde nájdeš vchod na tajnú párty a ako vo vyzerá v jej vnútri? To sa dozvieš v nasledujúcich riadkoch.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ pravidelne sleduješ naše sociálne siete, iste ti neušlo, že Brainee je tento rok na Sziget-e, jednom z najväčších európskych festivalov, ktorý sa každoročne koná v Budapešti.

Na rozdiel od tých slovenských je Sziget nielen neporovnateľne väčší, ale ponúka aj množstvo rôznych možností, ako tráviť voľný čas. Pokiaľ práve nevystupuje tvoj obľúbený interpret, skočiť môžeš do cirkusu, zájsť na výstavu, pokecať si v psychologickej poradni či plaviť sa po Dunaji na párty lodi, čo je zážitok, na ktorý rozhodne nezabudneš.

image

História festivalu Sziget. Organizátori prvého ročníka roky splácali stratu, dnes nemá v Európe takmer žiadnu konkurenciu

Hľadanie stôp

Sú však veci, ktoré sa do oficiálneho programu nedostali. Takmer každý rok sa v areáli festivalu koná tajná rave párty, ktorú jednoducho musíš zažiť. Samozrejme za predpokladu, že ju skutočne nájdeš. 

A práve to bol náš hlavný cieľ. Keďže prvé dni sme si nevšimli, že by niekde k toaletám (po minulé roky bol vchod práve cez jednu konkrétnu „toitoiku”) prúdil veľký počet ľudí, skúsili sme začať hľadať na internete.

Prvou stopou bolo fórum na Reddite, kde jeden z užívateľov napísal, že naše pátranie by sme mali začať za stageom Magic Mirror. Práve tu sa mal medzi 21:00 a 22:00 nachádzať ochrankár, ktorého sa bolo treba opýtať, či je tu Marty. On sa následne opýta „aký Marty?“a ty mu musíš odpovedať, že „Marty, ktorý má rád párty“.

Takto vyzerala tajná párty na festivale pred šiestimi rokmi:

Zúženie lokality

Odmenou by ti potom mali byť pokyny ku konkrétnemu miestu tajnej párty. Množstvo ľudí bolo mylne presvedčených, že tajná lokácia sa taktiež nachádza za stageom Magic Mirror, no keďže sme tu prvé dni trávili dostatok času, bolo jasné, že tadiaľto cesta nevedie.

Okrem toho sme nemali istotu, či sa ochrankári nemenia, a tak sme túto stopu zavrhli. Vybrali sme sa preto do útrob TikToku, kde sa nám podarilo nájsť videá, ktoré údajne odhaľovali tohtoročnú tajnú lokalitu. Po skúmaní sme zúžili priestor hľadania na jednu konkrétnu lokalitu v areáli a vybrali sa preskúmať okolie. 

image

Vysvietený priestor za toaletami nám naznačil, že sme na správnom mieste.

Brainee/Miroslav Kamody

Bez zbytočného naťahovania - neďaleko supermarketu a záchodov so sprchami sme si všimli, že spoza niekoľkých „toitoiek” vychádza farebné svetlo (špecifickejší nebudeme, predsa len, pátranie bolo skutočne zábavné). BINGO! Našli sme presne to, čo sme hľadali.

Nezabudnuteľný zážitok 

Lenže tu bol jeden problém - vchod, respektíve jeden z prenosných záchodov, bol zamknutý. Sem-tam sa objavila skupinka ľudí, ktorí postupne otvárali jeden záchod za druhým a snažili sa dostať dnu.

Nakoniec trvalo viac ako hodinu, kým sme sa konečne dostali dovnútra. Miesto bolo kompletne zaplnené a ľudia sa bavili ako zmyslov zbavení. Tohtoročná záhada je teda vyriešená a pokiaľ sa na festivale Sziget momentálne nachádzaš, po desiatej hodine večer sa môžeš vydať objavovať tajné miesto a zažiť tak niečo, čo len hŕstka návštevníkov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 01:39