Pod pódiom sa to postupne plní.Čitateľ/
StoryEditor

Najväčší koncert v histórii Slovenska: Do Trenčína na Rammstein prúdia desaťtisíce ľudí, situáciu sledujeme priamo z mesta

Do mesta, ktoré je v hudobnom svete známe najmä festivalom Pohoda, v stredu večer zavíta 40 tisíc ľudí. Pritiahne ich tam kultová nemecká kapela Rammstein.

Lajkuj Brainee.sk na

Nepomohli ani modlitby veriacich proti satanizmu a obrovský stage, ktorý postavili na letisku v Trenčíne, sa už o pár hodín roztrasie pod ťarchou metalovej skupiny Rammstein. O tom, že ide o doslova hudobný sviatok svedčí aj fakt, že si na koncert kúpilo lístky 40 tisíc fanúšikov.

image

Fanúšikovia prúdia na trenčianske letisko. Večer vystúpi metalová kapela Rammstein.

Miroslav Kamody/

To robí z hudobnej akcie rekordéra. Desaťtisíce fanúšikov prúdia do Trenčína od poludnia. Vlakmi, autobusmi, autami. Železnice posilnili vlakové spojenia a stanicu po koncerte nechajú výnimočne otvorenú pre ľudí, ktorí budú čakať na prvé ranné spoje. 

Situácia je zatiaľ pokojná, letisko sa plní

Pri takejto akcii sme nemohli chýbať ani my. Dvaja naši redaktori sledujú situáciu priamo z terénu od poludňajších hodín. „Zatiaľ je všade pokoj, vždy, keď zastaví na stanici vlak s fanúšikmi, pred budovou už čakajú tri-štyri kyvadlové autobusy, ktoré pomerne promtne ľudí odvezú na letisko, časť ľudí ide do mesta, keďže koncert začína až večer,“ hovorí Mirec.

image

Letisko sa pomaly plní.

Mirec Kamody/

Brány letiska sú už otvorené, postupne dnu prúdia ľudia. Zhromažďujú sa pod stageom, ktorý sľubuje obrovskú ohnivú šou - akou je Rammstein na svojich koncertoch známy.

image

Pod pódiom sa to postupne plní.

Čitateľ/

Polícia informuje o zhoršujúcej sa situácii na cestách

Na trenčianskom letisku sa zhusťuje doprava najmä v obci Trenčianske Stankovce až po vstup pre automobily na letisku. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

,,Problematický je vstup cez bránu do letiska, usporiadatelia zrýchľujú vstupujúce autá. Začína sa avizovaná dopravná špička (aj podľa vyjadrení usporiadateľa koncertu). Kolóna sa natiahla od vstupu na festival po križovatku Trenčianska Turná - Trenčianske Stankovce," informuje polícia. Dodáva, že na letisku už čaká 28 tisíc ľudí.

Prví fanúšikovia čakali pred bránami letiska už o 5 hodine ráno. Organizátori však upokojujú návštevníkov, že každý, kto príde v rozumnom predstihu, koncert stihne.

Na Instagrame môžete sledovať aktuálne stories priamo z mesta a neskôr aj z koncertu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:19