Dan Reynolds, spevák kapely Imagine Dragons, na ktorú sa môžeme tešiť už budúci rok na festivale Lovestream.Mario Anzuoni/Reuters
StoryEditor

Do Bratislavy príde hviezda prvej veľkosti Imagine Dragons. Už sa začal aj predpredaj lístkov

Organizátori festivalu Lovestream vo štvrtok ohlásili headlinera najbližšieho ročníka. Festival sa uskutoční v dňoch 18. až 20. augusta 2023 v Bratislave.

Lajkuj Brainee.sk na

Do slovenskej metropoly zavíta svetová hviezda Imagine Dragons. Vo Funradiu to oznámili Daniela Marušková a Ján Kakašík, ktorí zastrešujú festival marketingovo.

A dnes, v piatok o 11:00, začal už aj predpredaj lístkov na Ticketportal.sk. Tento rok pribudnú aj trojdňové vstupenky, z ktorých prvé kusy budú podľa organizátorov za špeciálnu cenu. 

Už aj trojdňové lístky

Festival podľa slov organizátorov ostáva trojdňový, konať sa bude v Bratislave, no na inom mieste ako vlani. "Ideme viac dýchať a hľadáme voľnejší priestor. Kde to bude, sa dozvieme v najbližších hodinách," povedal Kakašík. 

Festival s hviezdami svetovej hudobnej scény premiéroval na Slovensku minulý rok. Návštevníkov dostali do varu osobnosti prvej veľkosti ako Calum Scott, Dua Lipa, Red Hot Chili Peppers, Lost Frequencies, Zara Larsson či Zoe Wees. Nechýbali však ani známi českí a slovenskí hudobníci. 

Imagine Dragons

Americká kapela Imagine Dragons so 46 miliónmi predaných albumov, 55 miliónmi skladieb a 74 miliardami streamov je jednou z najpredávanejších rockových skupín na svete. Tri najlepšie rockové skladby desaťročia podľa Billboardu patrili práve tejto skupine - "Believer", "Thunder" a "Radioactive".

Imagine Dragons vznikli v roku 2008 v Las Vegas. Ich plnohodnotný debut Night Visions z roku 2012 začal novú éru skupiny, ktorú charakterizuje medzinárodný úspech. Album sa umiestnil v rebríčku Billboard 200 na 2. mieste a úvodná skladba "Radioactive" sa dostala na vrchol rebríčka Billboard‘s Hot Rock Songs, získala cenu GRAMMY za najlepší rockový výkon a dosiahla diamantový status RIAA.

Album Smoke + Mirrors z roku 2015 debutoval na 1. mieste rebríčka Billboard 200. EVOLVE, ktoré nasledovalo v roku 2017, si vyslúžilo nomináciu na cenu GRAMMY za najlepší popový vokálny album a vypustilo tri hity č. 1 v alternatívnych rádiách: "Believer", na GRAMMY nominovaný "Thunder" a "Whatever It Takes".

Všetky tri piesne sa tiež stali hitmi Top 5 v rádiách Top 40, pričom "Thunder" sa vyšplhal na prvé miesto. Štvrtý album kapely, ORIGINS, debutoval na vrchole rebríčkov Billboard‘s Alternative Albums a Top Rock Albums a hlavný singel "Natural" strávil deväť týždňov na 1. mieste v alternatívnych rádiách a stanovil aktuálny rekord v počte "najviac prehratí za týždeň" v tomto formáte.

Skladby "Follow You" a "Cutthroat" znamenali najrýchlejší vzostup kapely na vrchol rebríčkov. Singel z albumu, skladba "Wrecked", je spoveďou o zármutku, ktorú spevák Dan Reynolds napísal po tom, ako v roku 2019 prišiel o svoju švagrinú, ktorá podľahla rakovine.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:46