Avicii Experience.Twitter.com/dancingastro/
StoryEditor

Pohlcujúce interaktívne múzeum. Avicii Experience ti umožní preskúmať život ikonického DJ-a

Alexandra Ševčíková22.05.2022., 14:00h

Ak si bol fanúšikom tohto hudobníka, tak toto je niečo pre teba. Interaktívne múzeum venované DJ Aviciimu ti umožní preskúmať život ikonického hudobníka s pamätnými predmetmi, nevídanými fotografiami a videami či nevydanými materiálmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Avicii Experience je poctou jednej zo „skutočných ikon modernej populárnej kultúry“, píše portál Unilad. Ľuďom dáva bližší pohľad na kariéru švédskeho Dj-a a producenta Tima Berlinga, známeho pod menom Avicii. 

Expozícia sa nachádza v Space Stockholm digitálnom kultúrnom centre v hlavnom meste Švédska. Podľa portálu Unilad sa považuje za „destináciu pre fanúšikov a verejnosť na oslavu spomienky na tvorcu hudby definujúceho éru“

Na ich oficiálnej stránke uvádzajú: „Nahliadnite do sveta tvorby hudby očami a ušami Aviciiho a jeho spoluscenáristov, producentov a partnerov. Exkluzívna šanca objaviť nevydanú hudbu a nevypovedané príbehy. Učte sa, komunikujte, skúmajte a spolutvorte, keď prechádzate životom a kariérou jedného z najväčších a najobľúbenejších umelcov všetkých čias.“

Per Sunsun, generálny riaditeľ Pophouse Entertainment a člen predstavenstva nadácie Tima Berlinga, povedal: „Podľa mňa bol Tim úplný génius, pokiaľ ide o vytváranie hudby. A myslím si, že by bola škoda všetko, čo urobil, zavrieť do škatúľ niekde v sklade.“

Avicii mal len 28 rokov, keď si vzal život. Mŕtveho ho našli 20. apríla 2018. Vo vyhlásení zverejnenom po jeho smrti Timovi blízky uviedli, že „nebol stvorený pre biznis, v ktorom sa ocitol“. Dodali, že bude navždy milovaný a žiaľ im bude chýbať. Jeho hudba pomôže udržať jeho pamiatku živú. 

image

Vlk s banánom, bizarní Moldavci či brutálny song Ukrajiny. Eurovízia je späť, pozri si prvé vystúpenia

Otec umelca Klas Bergling povedal, že múzeum je pre fanúšikov „dôležitým miestom“, kde sa môžu dozvedieť viac o jeho synovi. „Sme nesmierne hrdí na to, čo Tim urobil a na jeho hudbu a tiež vieme, že jeho osoba je dôležitá pre mnohých fanúšikov,“ povedal. 

Ako vysvetlil, tak dostali toľko mailov a listov, takže si myslím, že Avicci Experience bude dôležitým miestom pre mnohých fanúšikov a ľudí, ktorí by ho chceli spoznať viac. „Tim, hudobný producent a umelec, je jedna vec, jeho osoba je niečo iné,“ dodal. 

Po Aviciiho samovražde založili jeho rodičia aj nadáciu Tima Berglinga, ktorá sa snaží o uznanie samovraždy ako globálnej zdravotnej núdze a snaží sa odstrániť stigmu spojenú so samovraždou a problémami duševného zdravia. 

Okrem podpory vedecky založených organizácií, ktoré sa zaoberajú výskumom a preventívnymi opatreniami proti duševným chorobám, najmä medzi mladými ľuďmi, podporuje aj pomoc v oblastiach, kde mal DJ vášeň, vrátane klimatických zmien, svetového hladu a ochrany voľne žijúcich živočíchov a ohrozených druhov. druhov.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 02:14