YouTube/DONFANTASTICKYPESS
StoryEditor

Za pár dní desiatky tisíc pozretí. Taký ošiaľ som rozhodne nečakal, hovorí 15-ročný Stevie, ktorého podporil Rytmus

Miroslav Kamody01.07.2021., 16:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Rytmus nepochybne patrí k najpopulárnejším umelcom na Slovensku. Tentokrát sa na svojom YouTube kanále rozhodol podľa svojich slov založiť hnutie Drsný Rytmus Support. To „bude podporovať talentovaných ľudí, ktorí si podľa mňa zaslúžia pozornosť. Ako prvý support dostáva mladý čávo zo starého mesta Stevie, ktorý miluje RnB. V čase tejto nahrávky mal 14 rokov, takže cením feeling a 90%né galoty,“ napísal raper.

My sme sa s mladým Steviem Čikošom spojili a opýtali sa, ako táto spolupráca vznikala. „Ono to bolo tak, že on oslovil mňa, že či nemôže pod sebou tú skladbu vydať. Ešte predtým ako vyšla, mu ju púšťal môj producent H0wdy (Dávid Hodek, pozn.) a veľmi sa mu ľúbila a chcel ma takto podporiť. Ozval sa mi, zaplatil videoklip a vydali sme to,“ hovorí talentovaný spevák.

Za niekoľko dní sa pod videoklipom nazbierali desiatky tisíc videní a dokonca sa prebojoval až do TOP 30 v trendoch na YouTube. „Popravde viem, aký je Rytmusov kanál úspešný a priznám sa, že som ten úspech trošičku aj čakal, ale nie až v takomto svetle a s toľkými pozretiami. Som strašne rád, že to takto dopadlo.“

Rodina aj priatelia ho podporujú

Jeho rodina sa z úspechu tešila, spolupráca však viac prekvapila jeho kamarátov zo školy: „Ja mám okolo seba samých muzikantov a pre nich to zase nie je až taká veľká vec, pretože oni toho s Rytmusom robili dosť veľa. Rodina mi na to povedala, že je to super, že ma podporuje a je to veľká vec, ale napríklad spolužiaci v škole boli možno viac prekvapení, ale tiež to chápali, lebo vedeli, z akých kruhov vlastne som. Ale reagovali pozitívne a podporujú ma v tom.“

A ako to vyzerá s ďalšou spoluprácou so známym raperom? Podľa Stevieho je nateraz všetko otvorené. „Robil mi teraz ten klip a bavíme sa o nejakých veciach, ale nie je to nič také, čo by sa malo stať a vlastne sa to nemusí stať vôbec. Nebráni sa nejakej spolupráci, prípadne featuringu,“ reaguje mladý umelec.

Pod videom zbiera pozitívne komentáre, no rovnako ako všade, aj tu sa našli kritici. „Niektoré komentáre vedia byť dosť inteligentné a takú kritiku samozrejme prijmem. No a druhá strana sú potom tí zakomplexovaní ľudia, ktorí vôbec nerozumejú RnB a neprajú mi to. Možno sú to tí, ktorí niečo nedokázali vo svojom živote a chcú si to vydobyť v komentároch.“

View this post on Instagram

A post shared by Stevie (@stevie_cikos)

Chce sa živiť hudbou

Stevie študuje na Konzervatóriu v Bratislave a síce má len 15 rokov, už teraz vie, že sa chce v živote živiť hudbou. „Ja som to nahrával v 14-tich, ale medzitým som už mal narodeniny. Celá moja rodina sú muzikanti, čiže ja som nastavený na to, že sa budem živiť muzikou,“ pokračuje.

S členmi jeho rodiny si sa už určite stretol, len si na to možno nespomínaš. Stevieho mama Brigita sa pred šiestimi rokmi objavila v speváckej súťaži X Factor, sestra Terézia sa zase v roku 2019 predstavila vo Voice Československo a rozbehla spevácku kariéru po boku Jany Kirschner.

Predstaviť si dokonca vie aj veľkú rodinnú spoluprácu: „My sme ale každý v úplne inom hudobnom svete. Moja sestra má tu cieľovku vyššie, zatiaľ čo ja sa snažím robiť hudbu pre 15-ročných teenagerov. Ona je skôr pesničkárka a ja chcem robiť RnB. Na Slovensku je to ale dosť ťažké a povedal by som, že dokonca takmer nemožné. Ale určite už aj plánujeme so sestrou niečo spraviť, ale ešte sme sa k tomu nedokopali.“

Stevie sa chystá na vydanie ďalších singlov, vlastný YouTube kanál však ešte nemá. Zatiaľ je aktívny hlavne na svojom Instagrame, no už teraz sľubuje, že sa môžeme tešiť na viac ochutnávok z jeho tvorby. 

View this post on Instagram

A post shared by Stevie (@stevie_cikos)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:53