TASR/AP
StoryEditor

Mám pocit, že tam zjavne niečo je, hovorí šéf NASA o existencii mimozemšťanov

Ľubomíra Somodiová29.06.2021., 16:00h
Bill Nelson verí, že nie sme vo vesmíre sami. UFO podľa neho môže mať mimozemský pôvod, no zároveň dodal, že nemusí.
Lajkuj Brainee.sk na

Bývalý senátor, astronaut a terajší riaditeľ amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Bill Nelson v rozhovore pre CCN hovoril o mimozemšťanoch, konkrétne o novej správe Pentagonu o UFO.

Nelson si prečítal nezaradenú verziu dokumentu a povedal: „Mám pocit, že tam zjavne niečo je. Nemusí to byť nevyhnutne mimozemské, ale ak ide o technológiu, ktorú majú naši protivníci, mali by sme sa radšej o ňu zaujímať.“

Nevie o žiadnych mimozemšťanoch, korí by tu pobehovali

Aj keď podľa neho nemusí ísť o niečo nevyhnutne mimozemské, nevylučuje sa to. Nelson priblížil udalosti posledných rokov, ktoré vyvolali veľkú vlnu nového záujmu o UFO. Piloti a ďalší videli na oblohe čudné veci a niečo z toho zachytili na video. 

Napriek tomu si nikto vrátane Pentagónu nie je celkom istý, či išlo o UFO. Nelson nevylúčil možnosť, že ide o mimozemšťanov, ale zároveň uviedol, že nevie o žiadnych mimozemšťanoch, ktorí by tu pobehovali.

Vo vesmíre nie sme sami

„Pamätajte, vesmír je tak veľký. V NASA máme program, ktorý sa zoberá hľadaním mimozemskej inteligencie. Do dnešných dní nemáme recept nato, ako s ňou komunikovať,“ priznal.

Na otázku moderátorky, aký je risk, že vznikne viac konšpiračných teórii, jej predostrel vlastnú perspektívu vnímania mimozemského života a vysvetlil, že ľudia budú mať vždy túžbu spoznávať nepoznané.

„Sme tu sami?“ Osobne si myslím, že nie. Vesmír je tak veľký, začal sa formovať pred 13 a pol miliardami rokov. Ľudia sú hladní po týchto informáciách a stále sa budú snažiť skúmať,“ myslí si šéf NASA.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:26