skupinaFacebook/Moja RECords
StoryEditor

Track, ktorý ťa roztancuje. Moja reč, Sendrejovci a Vec predstavili nový klip na „Khale jakha, khale bala“

Lukáš Kovalčík29.09.2021., 13:00h
Pieseň pochádza z ich predošlého albumu OFFLINE, no vizuálnej podoby sa jej dostalo až teraz.
Lajkuj Brainee.sk na

Dobrí chlapci

Legendárni dobrí chlapci z Handlovej sú na scéne už 17 rokov. Za ten čas sa stihli zaradiť medzi špičku scény, avšak sprevádzali ich aj aféry s drogami a alkoholom a v roku 2017 sa rozpadli. Po pár rokoch však ohlásili comeback a ich minuloročný album Zasedoma zožal úspech. Ukázal, že ich originálne beaty a svojská lyrika majú v slovenskom hip hope nezastupiteľné miesto.

Khale Jakha, khale bala

V novom klipe spojili sily s rómskou kapelou Sendrejovcami, ktorá svojho času prispela piesňou aj do hollywodskeho filmu Sherlock Holmes : Hra tieňov a raperom Vecom.

Skladba sa nesie v tanečnom rytme rómskych melódií a raperi v nej poeticky opisujú svoje ľúbostné skúsenosti. V refréne zase Vlado Sendrei za zvuku gitár a akordeónov spieva text v rómčine. V polke skladby nastúpi Vec a rozbalí to svojou časťou o plamennom tancovaní.

185802797_3923107174469156_4177392104271586157_n vec Facebook/Vec

Ako z Kusturicovho filmu

O temperamentný videoklip sa postaral Michal Romeo Dvořák. Odohráva sa na letnej zábave, plnej tanca a alkoholu a evokuje atmosféru filmov slávneho srbského režiséra Emira Kusturicu. Pozornosť v ňom na seba upriamuje najmä krásna rómska tanečnica.

Moja reč a Sendreiovci spolu nespolupracujú prvý krát, v minulosti už stihli kolaborovať na tracku E daj nasvali, spoločne so skupinou Para. Ich fúzia rómskej hudby a rapu spolu jednoznačne funguje. 

Nehovoriac o pozitívnom posolstve spájania sa v časoch, kedy ľudia často inklinujú skôr ku rozdeľovaniu. 

No nemáš chuť si trochu zakrepčiť?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:22