Ilustračné fotoArchív/
StoryEditor

Obľúbený festival Country Lodenica sa vracia! V roku 2024 na čele s pôvodným organizátorom a zakladateľom Petrom Žákom

red01.05.2024., 00:00h

Na Zelenej Vode konkrétne v dátume 22.-24. augusta 2024 v Novom Meste nad Váhom. Zapíšte si tento čas a miesto, čaká vás totiž obľúbený event.

Lajkuj Brainee.sk na

Country Lodenica sa vráti k svojim koreňom, keď spomínaný Peter Žák spolu s Igorom Vráblom pred 25 rokmi naznačili, že kvalitné kultúrne podujatia podobného typu sa dajú robiť aj na Slovensku a je tu o ne záujem, čoho dôkazom bývalo vždy vďačné, niekoľko tisícové publikum.

Od založenia festivalu sa pôvodní organizátori netajili vysokými cieľmi a sľubovali návštevníkom, že ich dôvera k niečomu úplne neznámemu sa im vyplatí. Za prvých 12 ročníkov sa podarilo „Lodeničiarov“ o tom stopercentne presvedčiť, čoho dôkazom sú recenzie v tlačených médiách, rádiách, televíziách. Festival Country Lodenica tak vstúpil medzi to najlepšie, čo je v tomto žánri na Slovensku. Titulky v médiách ako "Slovenský Woodstok", alebo označenie, že podujatie sa stalo vrcholom festivalovej sezóny na Slovensku, boli dôkazom správnej cesty od pôsobenia pôvodných organizátorov. Festivalové dni si užilo množstvo návštevníkov, čo je dôkazom toho, že sa podarilo historicky vyplniť obrovskú medzeru v hudobných festivaloch na Slovensku a priniesť vďačnému divákovi po mnohých rokoch tak očakávaný žáner, akým je folk a country. A to všetko na troch scénach v priebehu 60 hodinového víkendového hudobného maratónu. Podujatie zaujalo svojou organizáciou v prvých dvanástich ročníkoch účinkujúcich, médiá, ale hlavne návštevníkov. Prešlo svojim vývojom a opäť sa píše spoločná história tohto kúzelného festivalu s jeho zakladateľom a „jeho Lodeničiarov“.

image

Ilustračné foto

Archív/

Odzrkadľuje sa to hlavne v programe, ktorý naznačuje už samotný názov festivalu – Country Lodenica s prívlastkom - festival, ktorý zbližuje. Počas 3 dní na 3 hudobných pódiách tu vystúpi 70 účinkujúcich. Program je zameraný prevažne na domácich slovenských a českých interpretov hrajúcich hudobné žánre country, folk, bleugrass, trampskú, či alternatívnu hudbu. Tešiť sa môžete na moderátorov, standup vystúpenia, detské mestečko, kolotoče, tance, alebo westernové scénky s koníkmi.

Vystúpia:

Lodenica Stage

POKÁČ, HRDZA, ČECHOMOR, RICHARD AUTNER & MARTIN GEIŠBERG, ROMAN HORKÝ a KAMELOT, HONZA NEDVĚD ml. a PŘÍBUZNÍ, FLERET, ALLAN MIKUŠEK, BYSTRÍK BANDA, ŽALMAN, NEZMAŘI a BÁRKA, COP, MARIEN, AG FLEK, HEĽENINE OČI, BUKASOVÝ MASÍV, JURAJ HNILICA, NEZNÁMI, MORUŠA, LEKRA, THE COLT, JANKO KULICH & KOLEGIUM, LENKA BERKEŠOVÁ BAND

Beach Stage

Poutníci, Pacipacifik, Pengagi, Ontario, Vodopád, Pekaringo, PeLaMi, Viera Šusteková a hostia, Ľubomír Konečný a LPS, Lýdia Novotná, ForFolk, Monika Sonk, Igrici, Mince vo Fontáne, The Keyper´s Sons, Cihelna & spol., Fifo a Vierka – Detský program

Tuli Stage

Daniel Čistý – standup, Janka Máčovská, Robo Polešenský, Mirka Miškechová, Martin Geišberg a Nany Hudák, Peter Juhás, RuNa, Divozel, Robo Hulej, Slávek Janoušek, Marek Vandrák, Martin Bohém, Šantán – Igor Cvacho, Radovan Vrška, Ivan Cali Podolský, FestDobrýKvíz s Calim

Program na jednotlivé dni je zverejnený na stránke festivalu.

Vstupenky sú v predaji v jednotlivých limitovaných sériách v sieti Ticketportal.

Deti do 130 cm v sprievode dospelej osoby majú vstup zadarmo. ZŤP má vstup zadarmo, ich doprovod musí mať platnú vstupenku.

Zmyslom festivalu Country Lodenica je prinášať návštevníkovi príjemnú atmosféru v kruhu blízkych, či nových priateľov a poznanie z menšinových hudobných žánrov akými je country, folk, trampská hudba, bluegrass...

Ak sa Vám páči filozofia Country Lodenice, vopred ďakujeme za zdieľanie myšlienok, ktoré vedú k podpore festivalu, ktorý zbližuje.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 02:55