Takto si AI predstavuje Francúzov a Talianov.Reddit/weirdlime/
StoryEditor

Umelá inteligencia si uletela: Takto podľa nej vyzerajú typickí ľudia z európskych krajín. Najviac ťa pobavia Česi a Taliani

Viktória Revajová26.04.2024., 08:00h

Francúzi, Taliani, ale aj Česi. Umelá inteligencia vygenerovala obrázky najstereotypnejších obyvateľov Európy. Niektoré sú poriadne uletené a s realitou nemajú nič spoločné.

Lajkuj Brainee.sk na

Umelá inteligencia berie internet útokom. Pred časom celý Instagram zaplavili super realistické fotografie ľudí, ktoré vygenerovala AI. V poslednom čase však ukazuje aj svoju odvrátenú tvár a bola zneužitá na generovanie obnažených fotografií a videí. 

image

GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu

Umelá inteligencia však môže byť dobrým nástrojom, ktorý ti môže uľahčiť život alebo ťa pobaviť počas dlhých chvíľ. Nie je to len Chat GPT. Popularitu získava aj generátor obrázkov Midjourney. Jeden z používateľov redditu zverejnil sériu fotografií najstereotypnejších ľudí z európskych krajín, ktorú vytvorila práve spomenutá AI. 

Používateľa WirdLime zaujímalo, ako si umelá inteligencia predstavuje najstereotypnejších obyvateľov Európy a výsledok je naozaj zaujímavý. AI sa poriadne odviazala a jej reprezentácia nektorých krajín nemá s realitou nič spoločné. Presne to je prípad našich susedov Čechov. To, ako sa umelá inteligencia s úlohou popasovala si môžeš pozrieť nižšie v galérii.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 16:03