Prasiatko Pigcasso zomrelo.Instagram/pigcassohoghero/
StoryEditor

Pigcasso malo skončiť na pekáči, nakoniec zvečnilo aj samotného princa Harryho. Svet oplakáva smrť zvieracieho maliara

Viktória Revajová09.03.2024., 12:00h

Fanúšikov zasiahla smutná správa. Slávna prasnica, ktorá v minulosti len o vlások uniklo z bitúnku, zomrela. Na konte má portrét princa Harryho aj obrazy pre Ukrajinu.

Lajkuj Brainee.sk na

Majiteľka slávnej zvieracej maliarky Joanne Lefsonová včera oznámila smutnú správu. Výnimočné prasiatko Pigcasso po dlhšie pretrvávajúcich zdravotných komplikáciách zomrelo. Upozornil na to portál CNN Prima news.

„Drahá Pigcasso. Tvoj život bol jednoducho výnimočný, od bitúnku až po najúspešnejšiu zvieraciu umelkyňu na svete. Tvoj život zmenil svet,” napísala na Instagrame. Ľudí z celého sveta správa mimoriadne zasiahla a začali zdieľať svoje odkazy pre Pigcasso na sociálnej sieti.

Prasnica Pigcasso, pomenovaná po slávnom maliarovi sa dožila ôsmich rokov. Svet zaujal jej príbeh príbeh a výnimočný talent. V roku 2016 ju pred bitúnkom zachránila jej opatrovkyňa Joanne Lefsonová. V tom čase malo len štyri týždne. Prasiatko tak prakticky uniklo istej smrti. Lefsonová jej talent objavila úplnou náhodou. Netrvalo dlho a správa o jej umeleckom nadaní obletela celý svet.

Vlani na jeseň však začalo mať slávne prasiatko zdravotné problémy. Kvôli chronickej artritíde ochrnula na obe zadné nohy. Neskôr sa pridali ďalšie problémy s chrbticou. Podľa majiteľky jej zdravotný stav súvisel s úpravami poľnohospodárskych zvierat, ktorým sú vystavené vo veľkochovoch. 

image

Deti z Luníka IX poslali odkaz samotnému Banksymu. Ponúkajú mu stenu, na ktorej môže zanechať svoje nové dielo

„Mám také šťastie, že som spolupracovala s tak inteligentným, nežným, kreatívnym a výnimočným tvorom. Menej mäsa, viac umenia. Chrochtaj aj naďalej, Pigcasso!” rozlúčila sa Lefsonová.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 21:32