Tarantino plánuje natočiť seriál.Twitter/hollywood Horror Museum/
StoryEditor

Quentin Tarantino sa chystá natočiť svoj vlastný seriál. Prezradili termín, kedy na snímkach začne pracovať

Michal Čiernik21.11.2022., 09:00h

Dvojnásobný držiteľ Oscara Quentin Tarantino odhalil svoje potencionálne budúce projekty.

Lajkuj Brainee.sk na

Po troch desaťročiach tvorby veľkých kultových filmov, o ktorých hovorí celý filmový priemysel, by sa mal Tarantino ponoriť do seriálového sveta. Prispieť má osemdielnym seriálom, ktorý plánuje rozbehnúť na začiatku budúceho roka. Odhalenie prišlo počas podujatia, ktoré začiatkom tohto týždňa usporiadal filmový kritik Elvis Mitchell v New Yorku s cieľom propagovať Tarantinovu novú knihu Cinema Speculation. Viac informácií však hviezdny režisér zatiaľ tají. 

Tarantino si však v seriálových vodách zaplával už skôr, ale len krátko. Hosťoval ako scenárista na pár častiach v seriály From Dusk Till Dawn a podieľal sa na tvorbe posledných dvoch častí CSI Las Vegas. Začiatkom tohto roka sa dokonca hovorilo, že sa Tarantino prihlásil k režírovaniu dvoch epizód rebootu j kriminálnej drámy Justified. Tento projekt, ktorý zostáva bez názvu, bude ale jeho prvým úplne originálnym dielom.

image

Hodiny onedlho dotikajú. Stranger Things sa rozlúči piatou sériou, toto všetko o nej vieme

Počas jeho rozhovoru s Elvisom Mitchellom sa objavili aj ďalšie projekty. Jedna bola zatiaľ nerealizovaná hra, ktorú napísal pred vydaním „Once Upon a Time in Hollywood“. Na otázku, ktorý komiks by adaptoval, keby dostal na výber, Tarantino uviedol, že by mal záujem priniesť na obrazovku Marvelovku „Sgt. Fury and His Howling Commandos“. Komiks sa dosť vtipne zameriava na postavu, ktorú hrá Samuel L. Jackson vo filmoch Marvel, a eskapády rovnomennej jednotky z druhej svetovej vojny, ktorá sa objavila v roku 2011 vo filme „Captain America: The First Avenger“.

image

John Wick sa vracia v nadupadom traileri pre štvrtý film. Keanu Reeves medzitým v Prahe nakrúca spin off Ballerina

Tarantino vytvoril len deväť samostatných celovečerných originálnych projektov od svojho prelomu, Reservoir Dogs, v roku 1992. Jeho cieľom je natočiť desať a odísť do dôchodku, čo znamená, že čokoľvek príde, bude pravdepodobne jeho posledné. Našťastie jeho budúci seriál nezaradil na tento zoznam.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 19:40