Špenátová nátierka podľa Metalhead In The Kitchen
(bez laktózy)
Suroviny na 8 porcií:
- 250 g čerstvého špenátu
- 175 g K-free Cream Cheese
- 1 strúčik cesnaku
- ¼ cibule (nepovinné)
- soľ/čierne korenie
Postup:
- Odrež dlhé stonky zo špenátových listov, aby nátierka nebola horká. Potom listy vložíš do misy a zaleješ vriacou vodou. Špenát vo vode lúhuješ asi 2 minúty, potom ho scedíš.
- Vychladnutý špenát narežeš nadrobno, pridáš K-free Cream Cheese a dôkladne premiešaš.
- Cesnak s cibuľou narežeš nadrobno a vmiešaš do nátierky. Nakoniec dochutíš koreninami a servíruješ na krajcoch chleba alebo hriankach.
Náš tip: Všetko potrebné (nielen na špenátovú nátierku od Viktora), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdeš pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.
Viktorove tipy: Ušetri pri nákupoch aj varení
S vášňou a fantáziou pripravuje jedlá aj Metalhead In The Kitchen, ktorý o tom píše aj na svojom blogu. A dokáže pri tom dokonca ušetriť! Takto na to ide on:
- Aktívne využívam zľavy. Keď si doma uvaríš jedlo na víkend, alebo aj do práce z čerstvých surovín, ušetríš viac, ako keď si dáš menučko v jedálni či reštaurácii.
- Nakupujem radšej menej a častejšie, aby sa mi v chladničke nehromadili potraviny.
- Ak mi predsa niečo zvýši z jedla, tak to jednoducho zamrazím a keď nemám čas variť, niečo vytiahnem z mrazničky. Radšej mám síce čerstvé jedlá, ale poznáš to...
- Experimentujem a vymýšľam si nové jedlá aj zo zvyšných zemiakov, ryže či zeleniny. Stojí to zato!
- Si na sladké? Domáci dezert môže byť lacnejší a chutnejší ako kúpené keksy.