Slaninová vodka
Jednoducho do vodky primiešajú slaninový tuk a ty tak okrem opice ešte aj priberieš. Vyrábajú ju v Seattli, takže kvôli jej ochutnávke musíš objaviť kus Ameriky. U nás sa alkohol páli z ovocia, Američania mu však dali úplne iný rozmer.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Hadie víno
Popularitu si získalo najmä v Číne, okolo roku 1040 - 770 p.n.l. V tom čase sa však využívalo ako liek a podľa tradičnej čínskej medicíny má vraj oživiť človeka. Tento netradičný nápoj vyrábaný z jedovatých hadov podávajú v Číne, Indii, Vietname, Japonsku, Thajsku či Kambodži.
Víno plné myšieho utrpenia
V tradičnej čínskej a koréjskej kultúre ho považujú za akýsi nápoj zdravia. Vyrába sa však z myších mláďat, ktoré zaživa natlačia do fľaše ryžového vína a nechajú vykvasiť. Po tom, čo víno vypijú, myši dokonca zjedia. Trúfaš si naň?
Opitý škorpión
Ak ti hady či myši nestačili, máme tu ešte škorpióna! Toho opäť Číňania naložia do vodky, kde ho nechajú "vykvasiť" niekoľko dní. Osemnohý tvor vraj tomuto nápoju dodáva jemnú drevitú chuť. No čo odvážil by si sa?
#MyDrinkOrderWouldBe
— Pam (@PammyJC) March 29, 2018
Maybe some of this
Scorpion Vodka?
No. Never mind. Give this to @SilipigniMario
He's brave! pic.twitter.com/tZMsaPuuXs
Kokteil s ... ľudským prstom!
Sourtoe Cocktail sa pil v mestečku Dawson v kanadskom teritóriu Yukon od roku 1973. Ide o drink, do ktorého pridávajú amputovaný ľudský prst. Možno sa pýtaš, ako táto nechutnosť vznikla. V čase americkej prohibície pašoval istý Louie Liken pálenku z Kanady na Aljašku, pričom mu v tamojšej zime omrzol palec na nohe. Aby zabránil gangréne, odsekol mu jeho parťák palec sekerou, ktorý napokon vložili do fľaše s alkoholom. Odvtedy ho podávajú v minimálne 70-percentom destiláte. Fuj.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Whiskey zo stonožky
Pochádza z Ázie a opäť sa využíva ako afrodiziakum. Zo stonožky sa tu vyrába nielen whiskey, ale aj vodka. Mŕtve zviera nechajú lúhovať niekoľko mesiacov, čo vraj dodáva tomuto alkoholovému nápoju jedinečnú chuť. Aby toho nebolo málo, v Ázii sa nevyrába iba alkohol z hada, myší, stonožky či škorpióna. Tí dokážu vytvoriť pijatiku asi zo všetkého. Dokonca do destilátu naložia aj sobie parohy! Možno sa riadia heslom, čo ťa nezabije ... z toho bude pálenka.
Víno z čajky
Ako prví ho vraj vymysleli Inuiti. Jednoducho dali do nádoby čajku, zaliali ju vodou a nechali na slnku vykvasiť. Suzanne Donahueová, ktorá tento nápoj vyskúšala, ho opísala takto: „Akoby ste otvorili motor na Toyote a vypili jeho palivo. Horko-ťažko to ide dolu krkom a opica na druhý deň tiež nie je veľmi príjemná. Máte pocit, že vás neustále po hlave bije obria ... čajka.“
Pálenka troch jašterov
Akoby tých mŕtvych zvierat nebolo už dosť. Čo tak do liehu namočiť rovno tri? V Číne a Vietname ľudia veria, že jeho konzumáciou si upevnia zdravie. Podľa nich plazy v sebe ukrývajú zvláštnu energiu a čím viac ich je vo fľaši, tým ti alkohol viac "zašlape". Okrem toho si mysleli, že tento nápoj ich ochráni pred zlými duchmi.
Pivo & mlieko
Po tom všetkom vyznieva pivo s mliekom veľmi neškodne. Horse Jizz koktail, ako ho nazývajú, sa podáva v pollitrovom pohári - na polku pivo zaliate mliekom. No aj tak vyzerá dosť nechutne. Asi by sa tieto dve ingrediencie nikdy nemali miešať dokopy...
Víno z troch penisov
Dávajú doň rovno tri zvieracie pohlavné orgány - tulení, jelení a psí. Alkohol s tromi penismi alebo originálne čínsky Tezhi Sanbian Jiu, je v podstate víno. Tradičná čínska medicína údajne uvádza, že zvieracie penisy sú pre mužov veľkým životabudičom.