Pizza MargheritaUnsplash/amirali mirhashemian
StoryEditor

Vynašli v nej Margheritu. Talianski hygienici museli pre nesplnené štandardy zatvoriť slávnu pizzeriu

TASR21.10.2022., 10:00h

Talianske úrady nariadili vo štvrtok z hygienických dôvodov dočasné zatvorenie neapolskej pizzerie, v ktorej v roku 1889 po prvý raz pripravili pizzu Margherita.

Lajkuj Brainee.sk na

Pizzeria Antica Pizzeria Brandi nesplnila hygienické požiadavky, aké jej úrady nariadili po augustovej kontrole, v rámci ktorej odhalili v tomto smere isté nedostatky. Uvádza to ANSA s odvolaním sa na vyhlásenie oddelenia talianskej polície (NAS), ktoré má na starosti presadzovanie práva v oblasti stravovania a miestne zdravotnícke úrady (ASL).

image

Pizzeria Antica Pizzeria Brandi (vľavo). Na stene vidieť plaketu, ktorá pripomína výnimočnosť tohto miesta.

Google Maps

Samotná pizzeria svojim priaznivcom na sociálnych sieťach v mnohých jazykoch vrátane čínštiny či arabčiny oznámila, že zatvorená  bude z dôvodu „mimoriadnej údržby”, a to vo štvrtok a piatok.

Pizzu Margherita podľa legendy pripravil neapolský kuchár Raffaele Esposito v roku 1889 pri príležitosti návštevy kráľovnej Margaréty Savojskej. Táto pizza bola údajne pripravená v pizzerii Antica Pizzeria Brandi, píše ANSA.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 01:30