Podľa talianskych médií zomrel Rivella v piatok, na deň svätého Valentína. Stalo sa tak presne desať rokov po smrti vtedajšieho šéfa potravinárskeho koncernu Michela Ferrera, s ktorým Nutellu vyvinul a za ktorého najbližšieho spolupracovníka bol považovaný, píše portál iDnes.
Ako technický riaditeľ sa podieľal aj na vývoji ďalších produktov, ako sú cukríky Mon Chéri alebo čokoláda Kinder. V spoločnosti pracoval celý svoj profesný život, do dôchodku odišiel v roku 1993.
Slávna pochúťka
V severnom Taliansku sa na výrobu cukroviniek používali mleté lieskové oriešky namiesto kakaového prášku už od 19. storočia. Výsledkom bol hnedý nugátový krém, ktorý mal napríklad formu čokolády gianduiotti. Zmes sa už vtedy dala kúpiť v obchodoch ako nátierka. Spoločnosť Ferrero tento postup rozvinula a prišla s nápadom plniť ju do pohárov.
Prvý pohár Nutelly zišiel z výrobnej linky v roku 1964. V prvých rokoch sa produkt predával pod názvom Supercrema. Potom sa ale musel premenovať, pretože v Taliansku tej doby sa nesmelo predávať nič s označením „Super“. Nut- znamená anglicky orech a -ella je jednou z klasických talianskych koncoviek.
Nutella zhltne štvrtinu všetkých orechov sveta
Ferrero je dnes obrovským koncernom s ročným obratom viac ako 18 miliárd eur, ktorý svoje výrobky predáva takmer vo všetkých krajinách sveta. Ročne vyrobí 500-tisíc ton Nutelly, ktorá sa stala synonymom pre akúkoľvek orieškovo-nugátovú nátierku.
Podľa odhadov sa približne štvrtina svetovej produkcie lieskových orieškov použije iba na výrobu Nutelly. Presné zloženie nátierky udržuje spoločnosť v tajnosti.
Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.