Otváracie hodiny obchodov počas Veľkej noci.Canva/
StoryEditor

PREHĽAD Otváracích hodín obchodov počas Veľkej noci: Kde nakúpiš aj počas sviatkov?

Viktória Revajová27.03.2024., 11:00h

Nezabudni si nakúpiť vopred, aby si počas veľkonočných sviatkov namiesto hodov nehladoval. Väčšina obchodných reťazcov bude totiž zatvorená. Ako sa zmenia otváracie hodiny jednotlivých predajní?

Lajkuj Brainee.sk na

Veľká noc patrí k takzvaným pohyblivým sviatkom, ktoré nemajú stály termín a tento rok prichádza o niečo skôr ako obvykle. Veľkonočné sviatky začínajú vždy v nedeľu po splne Mesiaca, ktorý nasleduje po dni jarnej rovnodennosti. Tieto kresťanské sviatky sa väčšinou oslavujú v strede apríla, no tentoraz ich budeme sláviť už koncom marca. 

Čaká nás teda predĺžený víkend, no s nákupom nečakaj na piatok. Zisťovali sme, ako sa zmenia otváracie hodiny obchodných reťazcov.

image

Prečo sú zelenina a ovocie v supermarketoch hneď pri vchode? Odborník prezradil dobre premyslený dôvod

V piatok už nenakúpiš

Keďže na Slovensku platí zákon o zákaze predaja počas sviatkov na Veľký piatok (29. marec), Veľkonočnú nedeľu (31. marec) a Veľkonočný pondelok (1. apríl) budú obchodné reťazce zatvorené.

Zásoby na sviatky si preto urob už vo štvrtok, no priprav sa na dlhé rady pri pokladniach. Ak sa im chceš vyhnúť do potravín by si mal vyraziť už dnes. Nemusíš si však robiť veľké zásoby, väčšina obľúbených predajní otvorí svoje brány na Bielu sobotu. 

Otváracie hodiny jednotlivých predajní si môžeš pozrieť v našom veľkom prehľade.

Tesco

Predajne Tesco budú do štvrtka otvorené podľa bežných otváracích hodín. Zmena sa týka len sviatkov. V piatok, nedeľu a v pondelok budú Tesco supermarkety, hypermarkety spolu s prevádzkami Expres a čerpacími stanicami zatvorené. Funkčné budú však samoobslužné tankomaty na čerpacích staniciach Tesca.

Zásoby potravín si môžeš doplniť v sobotu, keď svoje brány otvorí už od 6. hodiny. V rovnakých dňoch budú k dispozícii aj služby Tesco Online nákupy a Klikni&Vyzdvihni.

image

Aké počasie nás čaká počas Veľkonočných sviatkov? Priprav sa na poriadnu zmenu

Kaufland

V podobnom režime bude otvorená aj sieť predajní Kaufland, s výnimkou predajne v obchodnom centre Avion v Bratislave. 

image

Zmena otváracích hodín počas Veľkej noci.

Brainee/

Lidl a Terno

V predajniach Lidl si nakúpiš len na Zelený štvrtok a Bielu sobotu. V ostatné dni budú prevádzky po celom Slovensku zatvorené. Rovnako to platí aj pre obchodný reťazec Terno.

image

Zmena otváracích hodín počas Veľkej noci.

Brainee/

Billa

Klasické predajne obchodného reťazca Billa sa počas sviatkov zatvoria. Ich prevádzok na čerpacích staniciach OMV VIVA BILLA sa však zákaz predaja netýka. Tie budú otvorené nepretržite aj počas noci. V prípade núdze tak môžeš nakúpiť v ktorejkoľvek hodine aj počas sviatkov.

Coop Jednota

Maloobchodná sieť Coop Jednota otvorí počas Veľkej noci svoje predajne len v sobotu. Otváracie hodiny jednotlivých predajní sa môžu líšiť podľa regiónu.

image

Otváracie hodiny sietí predajní Coop Jednota počas Veľkej noci.

Brainee/

image

Jeden z piatich mladých Francúzov nevie rozoznať cuketu od uhorky. Otestujte sa v kvíze a dokážte, že na Slovensku to tak nie je

Týka sa to aj služieb

Nezabúdaj, že počas veľkonočných sviatkov budú rovnako ako predajne obmedzené aj služby. V piatok, nedeľu a pondelok sa teda zatvoria aj pobočky Slovenskej pošty. Výnimkou je sobota, kedy budú otváracie hodiny fungovať v klasickom režime. 

V utorok už všetky obchodné reťazce prejdú na klasický režim otváracích hodín. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 08:38