Neapolský pekár propagoval pizzu s ananásomCorriere Della Sera, Brainee X Canva/Youtube, Canva
StoryEditor

Neapolský pekár verejne propagoval pizzu s ananásom. Vlastizrada! Hromžia Taliani. Nevedia to predýchať

Nikola Michalkova06.01.2024., 10:30h

Ananás na pizzu nepatrí, hovoria niektorí. Niektorým je to jedno a ďalší ho vyhľadávajú. Ale propagovať ananás práve v Taliansku je trochu škandál.

Lajkuj Brainee.sk na

Taliani ho teraz nazývajú „vlastizradcom“. Gino Sorbillo sa previnil tým, že sa zastal neustále riešeného ananásu, ktorý si našiel aj podporovateľov, ale najmä odporcov. Havajská pizza sa podáva aj u nás a mnohí ju stále vnímajú ako niečo, čo nedokážu pochopiť. Ananás jednoducho na pizzu nepatrí, hovoria. 

Pobúril Talianov

Taliani sú na svoju klasickú pizzu hrdí a veľmi ťažko znášajú, keď sa vo svete pridávajú prísady od výmyslu sveta. Dokonca bol zverejnený aj rebríček najhorších prísad, ktoré sa vo svete na pizzu pridávajú. Pekár z Neapolu sa v očiach Talianov previnil tým, že sa zastal konkrétnej ingredience – ananásu. Na škandál ako prvý upozornil denník Blick. „Ľudia, nebláznite. Potrpím si na tradícii, ale chcem túto pizzu tiež vyskúšať, preto som ju zaradil na jedálniček,“ snaží sa pekár Sorbillo upokojiť svojich priaznivcov na sociálnych sieťach.

Počas toho, ako rozpráva, si odkrojil kúsok z pizze s ananásom. Pri tom, ako prežúva a vychutnáva si svoje sústo, hovorí: „Ľudia, prisahám vám, že je vynikajúca,“ hovorí.

Nasledujúci deň si tiež nedal pokoj a zverejnil fotografiu za stolom, na ktorom sa nachádza šesť ananásov. „Som si istý, že 99 percent skeptikov ešte pizzu s ananásom nikdy neochutnalo,“ napísal. Preto svojich priaznivcov vyzval, aby neváhali a navštívili jeho podnik v srdci talianskeho Neapola a pizzu s ananásom ochutnali. Sorbillo svoju sieť pizzerií rozšíril aj do sveta, od amerického Miami až po japonské Tokio.

Reakcie

Ľudia na tento jeho počin reagovali šokovane. Niet sa čomu čudovať, keď k Taliansku jednoducho patrí klasická pizza, ktorá neobsahuje ananás ani iné prísady. „Pizza s nožom a vidličkou a tiež s ananásom. Tentokrát plačem ja, Gino, nie ty,“ napísal jeden používateľ na sociálnych sieťach. „Milujem pizzu aj ananás, ale nemali by sme miešať posvätné s niečím, čo to znesvätí,“ pridal sa ďalší.

image

Talianom došla trpezlivosť. Zverejnili zoznam najhorších prísad, ktoré vo svete ľudia dávajú na pizzu

Množstvo sledujúcich bolo sklamaných, že taliansky pekár nezostal úplne verný tradičnej klasike a opovážil sa ochutnať aj niečo také, ako je havajská pizza. „Aké sklamanie. To by som od teba nečakal,“ píše sa v komentároch. „Ako zabiť neapolskú tradíciu,“ písal ďalší.

Reštaurácia a výstava

Pekár Sorbillo video zverejnil potom, čo farmári a výrobcovia potravín otvorili reštauráciu v Neapole, ktorej súčasťou je aj výstava ukazujúca „najodpornejšie“ varianty pízz, ktoré sa objavujú všade vo svete. A na výstave, samozrejme, nemôže chýbať ani legendárna a poburujúca pizza s ananásom.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 17:42