Jeseň.Pixabay/Abbat1/
StoryEditor

Nalaď sa na jesennú pohodu: Osem jednoduchých tipov, ako si užiť chladné dni a udržať psychickú rovnováhu

Sarah Dobiašová23.10.2024., 15:00h

Keď sa dni skracujú a slnko sa ukrýva za mrakmi, môže byť náročné udržať si optimistický pohľad. Ale aj v daždivých či zamračených jesenných dňoch sa dá nájsť radosť. Tu je niekoľko kreatívnych tipov.

Lajkuj Brainee.sk na

Niekedy stačí málo. Rozumieme, že aj počasie vplýva na tvoju náladu, niekedy sa ti nemusí nič zlé diať v živote, no ty sa cítiš pod psa. Jeseň so sebou prináša práve také chmáry. Prinášame zopár overených tipov, ako s tým naložiť.

1. Vytvor si svoj vlastný kútik pohody

Premena tvojho priestoru na útulné útočisko je skvelý spôsob, ako si dopriať chvíľu pre seba. Rozlož si mäkkú deku, zapáľ si sviečky a vyzdob si izbu jesennými dekoráciami. Uži si pokoj a vytvor si tak správnu atmosféru. Tento pohodlný kútik ťa nabije pozitívnou energiou, vďaka čomu prežiješ chladné dni s úsmevom.

2. Napeč si jesenné dobroty

Sociálne siete momentálne praskajú vo švíkoch s jesennými receptami. Pri pečení či varení sa môžeš uvoľniť, zabudnúť na starosti, a navyše si dopraješ niečo chutné. Skús pripraviť jablkové koláče so škoricou, tekvicové muffiny alebo obľúbené pumpkin spice latté. Vôňa týchto dobrôt premení tvoj domov na oázu šťastia a tepla, a sladká odmena bude len čerešničkou na torte!

@foodwithliz pumpkin spice cheesecake donuts 🎃🧡 these soft, fluffy pumpkin donuts are filled with pumpkin cream cheese and tossed in a graham cracker sugar #fall #fallrecipes #easyrecipe #pumpkinseason #cozyathome #gilmoregirls ♬ original sound - eupias

3. Maratón filmov

Lenošenie s filmovým maratónom je ideálny spôsob, ako sa zabaviť, a kto by odolal sérii Harryho Pottera? Priprav si popcorn, pohodlnú deku a uži si čas s obľúbenými filmami. 

image

VYSVETĽUJEME Prečo je Gen Z večne unavená? Lekárka a expertka na spánok hovorí, čo robíme zle

4. Vychutnaj si prírodu

Neboj sa chladnejšieho počasia – vyraz von, aj keď prší. Nahod pršiplášť a uži si prechádzku v parku. Ak máš psíka, vezmi ho so sebou – psi sú skvelými spoločníkmi a dodávajú človeku pocit šťastia. Sleduj meniacu sa prírodu, užívaj si zvuky dažďa a farby jesene. Pobyt na čerstvom vzduchu ti nielen prečistí myseľ, ale aj zlepší náladu.

Ďalšie overené tipy nájdeš na druhej strane

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. október 2024 12:05