Prehľad leteniek na vianočné trhyINstagram/terhi_travels, Unsplash/Natali Quijano
StoryEditor

Miluješ vianočné trhy, no tie slovenské ťa už omrzeli? Máme pre teba prehľad najlacnejších leteniek do európskych miest

Miroslav Kamody07.11.2023., 08:00h

Dokonalá vianočná atmosféra na teba čaká v mestách po celej Európe. Pozreli sme sa, do ktorých sa dostaneš za pár desiatok eur. Najdrahšia spiatočná letenka v tomto článku stojí len 58 eur!

Lajkuj Brainee.sk na

Vianoce sú už za rohom, o čom nesvedčí len prebratie Mariah Carey k životu, ale aj dátum v kalendári. Už o pár dní sa postupne v celej Európe rozbehnú aj tradičné vianočné trhy, ktoré sú dokonalým spojením všetkého, čo môžeme definovať ako ultimátnu vianočnú náladu. 

Je však pravdepodobné, že tie bratislavské ťa už omrzeli. A pokiaľ si si ešte ušetril niekoľko dní dovolenky, môžeš sa vybrať do niektorého z európskych miest, ktoré je preslávené svojimi vianočnými trhmi. Pozreli sme sa, za letenku do ktorého zaplatíš najmenej. Destinácie sú zoradené od najlacnejšej po najdrahšiu.

image

Bratislavské letisko sa môže pochváliť novými linkami. Z hlavného mesta odteraz môžeš letieť priamo do Karibiku či Vietnamu

Riga (z Viedne)

Možno Lotyšsko nie je prvou destináciou, ktorú si spájaš s vianočnými trhmi, no tradície a silný sviatočný duch mestu rozhodne nechýbajú. Riga je mimochodom jedným z prvých európskych miest, ktoré už v roku 1510 mali svoj vianočný stromček.

Vianočné trhy nájdeš po celom meste, no rozhodne by si nemali vynechať tri konkrétne - Dome Square, Līvu Square a Esplanade Park. Všetky otvárajú svoje brány 3. decembra. A to je presne deň, kedy sa ti najviac oplatí do tohto mesta cestovať. Letenky so spiatočným dátum 7. decembra ťa vyjdú na necelých 30 eur.

Varšava (z Viedne)

Hlavné mesto Poľska je letecky zo Slovenska ťažko dostupné. Inak povedané, z Bratislavy sa do neho nedostaneš. Našťastie nám kryje chrbát Viedeň. Vianočné trhy tu začínajú už 25. novembra a patria k najkrajším nielen v krajine, ale aj v celej Európe. 

Trh sa koná vedľa Zámockého námestia, ktorému predsedá vianočný stromček, ktorý žiari tisíckami svetiel. Chýbať nebude ani tradičné staromestské klzisko. Spiatočná letenka v termíne 29. november - 4. december ťa vyjde na 36 eur.

Brusel (z Viedne)

Bruselský vianočný trh sa koná na a v okolí Grand-Place, Bourse, Place Sainte-Catherine a Marché aux Poissons. Čakajú na teba dva kilometre nezabudnuteľnej atmosféry, ktorá je skutočným stelesnením najkrajších sviatkov roka. 

Aj keď sú otvorené už od 24. novembra, ideálny čas (pre tvoju peňaženku) na návštevu je od 10. do 13. decembra. Za spiatočné letenky zaplatíš iba 39 eur.

Nice (z Viedne)

Nice pravdepodobne vnímaš skôr ako ideálnu letnú turistickú destináciu na juhovýchodnom pobrežia Francúzska, no pravdou je, že sa ho oplatí navštíviť aj v zime. Vianočné trhy v tomto meste patria spolu so Štrasburgom k najlepším v krajine, nehovoriac o teplotách, ktoré sa pohybujú okolo 10 stupňov.

image

Pasažier dostal hnačku na palube lietadla, ob*ral celú uličku. Pilot vyhlásil biologické nebezpečenstvo, musel núdzovo pristáť

Letieť sem môžeš z Viedne, pričom na výber máš veľké množstvo termínov. Spiatočná letenka sa vždy pohybuje za necelých 40 eur, my vyberáme napríklad termín od 6. do 11. decembra).

Londýn (z Bratislavy) 

Vzhľadom na veľkosť hlavného mesta Veľkej Británie je jasné, že v Londýne nenájdeš len jeden vianočný trh, ale rovno desiatky. Medzi najznámejšie patria Southbank Centre Winter Market, Leicester Square Christmas market, Greenwich Christmas market či Kingston Christmas Market.

Pokiaľ by si sa do Londýna vybral z Bratislavy v termíne od 2. do 7. decembra, otvorené budú nielen všetky spomínané trhy, ale za celú spiatočnú cestu zaplatíš len 40 eur. Nezabudni však na to, že na Britské ostrovy potrebuješ aj pas.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:41