Záber z filmu Pelíšky (Praha - Schodová 4)Instagram/ceskafilmovamista/
StoryEditor

Instagramový profil navštevuje filmové lokácie po celom Česku. Pozri, kde sa nakrúcali Pelíšky či Mission: Impossible

Miroslav Kamody02.11.2022., 17:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Hollywoodski filmári často nakrúcajú v Európe. Na Slovensko síce zavítali len párkrát (​James Bond: Dych života, Peacemaker, Nosferatu), zato k našim západným susedom cestujú omnoho pravidelnejšie. Česko a hlavne Praha patrí k mimoriadne obľúbeným filmovým destináciám, kde vo veľkom nakrúcajú nielen zahraničné, ale aj domáce produkcie. 

image

Železničným tunelom na vlastný ostrov na Jadrane. Megalomanský plán mohol zmeniť dejiny Československa

Jasným dôkazom je aj instagramový profil Filmová Místa ČR, ktorý od roku 2020 navštevuje po celej krajine slávne filmové lokácie. Pri každom mieste nechýba záber z konkrétnej snímky dokonale zakomponovaný do okolia, rovnako tak aj popis lokácie. Vďaka tomu si môžeš bez problémov naplánovať výlet po stopách svojho obľúbeného filmu.

Ikonická komédia Dědictví aneb Kurvahošigutntág sa napríklad nakrúcala len hodinu a pol cesty od Bratislavy, legendárne Pelíšky zase v pražskej štvrti Košíře. Viac fotografií z instagramového profilu nájdeš v našej galérii nižšie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:45