Ostrov Moskito.Twitter/ Vladi Private Island
StoryEditor

Celebrity, osobný komorník či vzácne zvieratá. Toto sú najluxusnejšie dovolenky v Karibiku

kov29.06.2022., 15:30h

Z cien týchto luxusných destinácií sa ti zatočí hlava.

Lajkuj Brainee.sk na

Karibik je medzi letnými destináciami pojem sám o sebe. Preslávili ho nádherné biele pláže s tyrkysovým morom, ale aj hollywoodske filmy. Môžeš tu stretnúť rôzne celebrity či relaxovať pod vysokými palmami s miešaným drinkom v ruke. Skrátka naplno si užiť skutočnú exotiku.

Každopádne oddych v tejto exotickej oblasti určite nie je lacnou záležitosťou, naopak Karibik patrí k najdrahším destináciám sveta. Brainee ti prináša top výber najluxusnejších dovoleniek v Karibiku.

Musha Cay, Bahamy

Ostrov je v súkromnom vlastníctve svetoznámeho iluzionistu Davida Copperfielda, a má rozlohu 0,607 km2. Nachádza sa v zálive Copperfield, 137 km od hlavného mesta súostrovia Bahamy Nassau. Pobyt na Musha Cay je poriadne drahou záležitosťou. Stojí od 47 550 eur za noc pre 1 až 12 osôb, minimálna dĺžka pobytu je pritom 5 nocí, píše web LuxuryColumnist.

Ostrov je povestný rajským kľudom, no ak by si tam chcel stráviť dovolenku, musíš si ho prenajať celý. Maximálna kapacita ubytovania je pre 24 hostí.

Necker Island, Britské Panenské ostrovy

Necker Island je vskutku exkluzívne miesto na dovolenku, a vlastní ho miliardár Sir Richard Branson, zakladateľ Virgin Group.

Ostrov je domovom rôznych druhov voľne žijúcich živočíchov vrátane ružových plameniakov, korytnačiek červenonohých a vzácnych leguánov skalných. Rezort Necker Island je dostupný len loďou alebo helikoptérou.

image

Necker Island.

Virgin Limited Edition

Hostia v rezorte s rozlohou 0,299 km2 sa môžu venovať aktivitám, ako je plachtenie, windsurfing či šnorchlovanie.

image

Ak uvidíš túto vec, utekaj z mora. Fascinujúci úkaz vie byť nesmierne nebezpečný

Ostrov má ubytovanie pre 40 osôb a prenajíma sa celkovo za 97 477 eur na noc. Cena pobytu zahŕňa vstup na dve pláže, súkromné ​​bazény, tenisové kurty, malebné výhľady, osobného kuchára, tím asi 100 zamestnancov a širokú škálu vybavenia na vodné športy.

Ostrov Moskito, Britské Panenské ostrovy

Ostrov Moskito je tiež vo vlastníctve Richarda Branosona, a nachádza sa len pár kilometrov od Necker Island. Tento nedotknutý kúsok raja, obklopený nádhernými plážami a krištáľovo čistými vodami, je rodinným sídlom miliardára.

image

Ostrov Moskito.

Twitter/ Vladi Private Island

Ostrov Moskito má 3 luxusné vily, ktoré si možno prenajať jednotlivo alebo ako celok: The Oasis Estate, The Branson Estate a The Point Estate. Ceny začínajú od viac ako 16 600 eur za jednu noc v The Point Estate mimo sezóny.

Nachádzajú sa tu aj ďalšie rekreačné miesta, ako napríklad plážový dom s barom, herné priestory, osvetlené tenisové kurty, pláž a bazén.

Jumby Bay, Antigua a Barbuda

Tento súkromný karibský ostrov s rozlohou 1,214 km2 sa nachádza neďaleko pobrežia Antiguy. Vďaka plážam s bielym pieskom, krištáľovo čistou vodou a bujnou vegetáciou je Jumby Bay, tiež známy ako Long Island ideálnym miestom na oddych a únik od stresu každodenného života.

Magický ostrov je domovom širokej škály voľne žijúcich živočíchov vrátane divokých korytnačiek a perzských oviec čiernohlavých. A pre tých, ktorí milujú potápanie, je tu množstvo príležitostí na objavovanie farebných koralových útesov, ktoré ostrov obklopujú.

Nachádza sa tam luxusný rezort Jumby Bay Island – Oetker Collection. Toto ubytovanie často vyhľadávajú celebrity a majetnejší cestovatelia.

Pobyt vo vile v rezorte stojí od 4328 eur za noc. Súkromné rezidencie v Jumby Bay vyjdú na viac ako 10 000 eur za noc.

Cayo Espanto, Belize

Tento malý ostrov sa nachádza asi 4,8 km od pobrežia Ambergris Caye v Belize. Exkluzívny rezort je dostupný iba loďou a jeho sedem luxusných víl sa rozprestiera medzi palmami a mangrovníkmi.

Súčasťou rezortu je pristávacia plocha pre vrtuľníky, kúpele, posilňovňa a potápačská základňa. Ostrov v minulosti navštevovali rôzne celebrity, medzi nimi aj Leonardo di Caprio, ktorý spolu s Jeffom Gramom kúpil neďaleký ostrov Blackadore Caye, aby tam postavil ďalšie letovisko.

image

Cayo Espanto.

Twitter/cayo Espanto/

Práve tento ostrov údajne ponúka ten najlepší výhľad na Karibské more, taktiež si ho užijú nadšenci potápania či rybolovu. Ak hostí omrzí povaľovanie sa pri vode, môžu sa vydať na dobrodružný výlet spojený s pozorovaním tunajších vzácnych zvierat. Najlacnejšie ceny za ubytovanie na ostrove sa pohybujú od 1896 eur za noc, a zahŕňajú služby osobného komorníka a transfery.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:18