Tak čo, ktorú reštauráciu by si navštívil ako prvú? (ilu)facebook.com/Banyan Tree Bangkok, instagram.com/noweat_jkt
StoryEditor

Večera v jaskyni či rovno pod vodopádmi: Navštív tie najnetradičnejšie reštaurácie sveta

ros04.10.2021., 15:00h
Ak sa jedného dňa ocitneš v niektorých z týchto destinácií, rozhodne nezabudni vstúpiť do unikátnych prevádzok stravovania, akými sú napríklad reštaurácia postavená na spôsob domčeka na strome alebo ľadová reštaurácia.
Lajkuj Brainee.sk na

Reštaurácia Ithaa, Alif Dhaal Atoll, Maldivy

Vychutnaj si dobré jedlo asi päť metrov pod hladinou oceánu v prvej podmorskej reštaurácii sveta s panoramatickým výhľadom na koraly. Dostaneš sa tam točitým schodiskom. Je výnimočná tým, že sa môžeš pri výbornej večeri kochať pohľadom na plávajúce morské živočíchy. Reštaurácia na Maldivách ti ponúka ten najkrajší zážitok počas konzumácie skvelého jedla. 

The Rock, Zanzibar

Ostrov v Indickom oceáne láka bielymi piesočnatými plážami, krištáľovo čistou vodou a horúcimi slnečnými lúčmi.

Ak sa niekedy ocitneš na Zanzibare, nezabudni zavítať aj do reštaurácie s názvom The Rock. Nachádza sa na pláži Michanwi Pingwe. Základom útulnej reštaurácie je obrovská skala na vode, ku ktorej musíš plávať alebo člnkovať. Jednoducho ju nájdeš rovno uprostred krištáľovo čistého mora, takže ju určite neprehliadneš. 

Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Taliansko

Navečeraj sa ako naši predkovia, uprostred jaskyne. Túto možnosť ti ponúka stravovacie zariadenie Grotta Palazzese, ktorá je akoby stvorená pre milovníkov romantiky. Nachádza sa v luxusnom rezorte Rayavadee v Taliansku a môžu ju navštíviť všetci, ktorí si chcú vychutnať čerstvé jedlo v nádhernom prostredí. Pri jedení sa môžeš pokochať rovno výhľadom na rozbúrené more či nádherný západ slnka. 

The Grotto, Rayavadee, Krabi, Thajsko

Ak by sa ti zapáčilo v talianskej jaskynnej reštaurácii, tá thajská ťa dostane na kolená. Je tiež známa ako Cave Dining a nájdeš vo vápencovej jaskyni na pláži Phra nang. Ak sa tam niekedy ocitneš, pochutnaj si najmä na exotickom ovocí či na špecialite, akou je sladkokyslá thajská polievka z morských plodov. 

Ice Restaurant, Spojené arabské emiráty

Ak si myslíš, že za ľadovou reštauráciou musíš cestovať niekde na Grónsko, si na veľkom omyle. Tú totiž nájdeme v Spojených arabských emirátoch. To je ale prekvapenie, však? V tejto prevádzke v Dubaji je neuveriteľná zima a teplota sa pohybuje niekoľko stupňov pod nulou, takže nezabúdaj na niekoľko vrstiev oblečenia, čiapku či rukavice. Ice Restaurant, ako už jej názov vypovedá, je totiž celá z ľadu. Miesto ťa okrem iného očarí krásnou dekoráciou, napríklad ľadovými sochami, ľadovým nábytkom či interiérom osvetleným nádhernými farbami, uvádza portál Chillout in Dubai.

Bird’s Nest Restaurant, Thajsko

Názov Vtáčie hniezdo nedostala len tak pre nič za nič. Vyzerá totiž presne ako vtáčí domov. Thajská reštaurácia je zavesená rovno v korunách stromu! V obrovskom vtáčom hniezde z bambusu si môžeš oddýchnuť, koľko len budeš chcieť. Môžeš ju navštíviť aj vtedy, ak máš strach z výšok, pretože sa nenachádza až tak vysoko, ako by si možno očakával. Od zeme je vzdialená len viac ako štyri metre, uvádza portál Pandotrip. Asi sa pýtaš, ako sa čašníci dostanú do takéhoto hniezdočka. Bohužiaľ, nevedia lietať. Jedlo spúšťajú po lanách, ktoré sa podobajú na tie na opičích dráhach pre deti. 

The Labasin Waterfalls Restaurant, Filipíny

Priprav sa na to, že sa pri jedle poriadne zamočíš. V rezorte Villa Escudero je totiž reštaurácia rovno uprostred Labasinských vodopádov, uvádza portál Unusual Places. Jedlo sa podáva na bambusových stoloch. Tie stoja priamo vo vode, v ktorej si môžeš počas chutnej večere močiť nohy. Okrem toho tu platí zákaz nosenia topánok, takže sa nemusíš obávať, že si zničíš svoju značkovú obuv. Hostia konzumujú jedlo rozložené na banánových listoch. Ide totiž o tradíciu s názvom Kamayan, čo je filipínsky spôsob stravovania sa holými rukami. 

Reštaurácia Huvafen Fushi, Maledivy

Päťhviezdičkový súkromný ostrovný rezort je známy aj vďaka bazénu, ktorý v noci iskrí. Tento skvost nájdeš na Maledivách, kde je okrem toho aj luxusná reštaurácia Huvafen Fushi. K nej sa dostaneš tak, že prejdeš po móle cez lagúnu, kde na teba čaká prestretý stôl s panoramatickým výhľadom na útes. 

Vertigo Restaurant and Moon Bar, Bangkok

Ak máš strach z výšok, thajskú reštauráciu a bar by si mal asi skôr obísť. Vertigo Restaurant and Moon Bar sa totiž nachádza na samom vrchole obrovského, 61-poschodového mrakodrapu. Unikátne miesto je tiež neobvyklé aj vďaka svojmu tvaru - vyzerá ako predĺžená loď, ktorá sa nachádza nad vysokou budovu. Vďaka tomu môžeš mať pocit, že sa vznášaš nad nádherným mestom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 22:28