Toto je výber najkrajších pláží a ostrovov v Škandinávii.Facebook/Hoddevika, X/Rphunguyen/
StoryEditor

FOTO Nádherné pláže nie sú len v horúcich exotických destináciách. Pozri si výber tých najkrajších v Škandinávii

Michal Čiernik25.07.2024., 11:00h

Toto je výber najkrajších pláží a ostrovov v Škandinávii. Niektoré piesočné pobrežia ťa poriadne prekvapia.

Lajkuj Brainee.sk na

Na prvý pohľad to tak možno nevyzerá, ale Škandinávia so svojimi kilometrami piesočných pláží a očarujúcimi prímorskými destináciami, je v týchto horúcich dňoch ideálne miesto na letnú dovolenku. V nasledujúcich riadkoch ti predstavíme tie najkrajšie spoty.

Søndervig, Dánsko

Søndervig – známy ako Brána do Severného mora - priťahuje turistov svojim čistým morom, strieborno-zlatým pieskom a nádhernými dunami posiatymi trávou už viac ako sto rokov.

image

Pozor na kopanie dier na pieskových plážach. Nevinná zábava je v skutočnosti smrteľnejšia ako útoky žralokov

V blízkosti obrovskej pláže je minigolf, tenis, trampolíny a segwaye, v meste je aj množstvo vynikajúcich rybích reštaurácií. Najväčším lákadlom mesta je však unikátny festival sôch z piesku, ktorý sa tento rok koná od mája do októbra s témou divokých zvierat.

Sola Strand, Nórsko

Pätnásť minút od nórskeho Stavangeru je skrytý raj pre surferov. Akonáhle vietor ustane, stáva z nenápadnej, no o to krajšej pláže Sola Strand ideálne miesto pre rodiny s deťmi. V skromnom rezorte sa nachádza jeden hotel s golfovým ihriskom. Turisti však môžu obdivovať na osem kilometrovom náučnom chodníku rozmanitú prírodu, celé územie patrí totiž do chránenej oblasti.

image

Pätnásť minút od nórskeho Stavangeru je skrytý raj pre surferov, Sola Strand.

Facebook/Sola_strand_hotel/

Pláž Blokhus, Dánsko

Ak patríš medzi náročnejších turistov a hľadáš nejakú rušnejšiu dovolenkovú destináciu, Blokhus na západnom pobreží Dánska je ten pravý. Pláž je široká viac ako 100 metrov a lemovaná piesočnými dunami. Priľahlé mesto má takmer anglický prímorský nádych s množstvom obchodov a reštaurácií. Priamo v ňom sa nachádza aj vodný park Fårup Sommerland, jeden z najväčších v celej krajine.

image

Ak patríš medzi náročnejších turistov a hľadáš nejaký rušnejšiu dovolenkovú destináciu, Blokhus na západnom pobreží Dánska je ten pravý.

Flickr/Jan Zmeko/

Sandhammaren, Švédsko

Švédsky Karibik, aj takto sa prezýva pláž na juhovýchodnom cípe provincie Skåne. Jemný práškovo-biely piesok a prírodnú rezerváciu za plážou, kde žijú losy a široké spektrum vtáctva, stráži maják z 19. storočia. Ubytovať sa môžeš v neďalekom plážovom rezorte Löderups Strandbad v pekných jednoduchých chatkách.

Pláž Hoddevik, Nórsko

Tento dovolenkový rezort s jemným bielym pieskom v kontraste so zelenými lúkami a akvamarínovou vodou valiacou sa do zátoky medzi dvomi horskými výbežkami je ako vystrihnutý z pohľadnice. Už len prísť do Hoddeviku je zážitok, cesta tam sa totiž vinie cez vysoký horský priesmyk a potom prudko klesá až na pláž. V rezorte sa nachádza aj škola surfovania.

Yyteri, Fínsko

Šesť kilometrov nedotknutého piesku na pláži Yyteri je považovaného za najlepší v krajine. Pláž, ktorá je ideálna pre rodiny s deťmi, je obľúbená aj medzi turisticky založenými návštevníkmi. Tí sa môžu vybrať po náučnom chodníku Yyteri, ktorý vedie cez národný park Bothnian Sea a jeho pieskové duny, pri ktorých rýchlo zabudneš, že sa nachádzaš vo Fínsku.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 01:53