Takto to vyzerá v najvyššie položenom hotely na svete.Facebook/The Ritz-carlton, Hong Kong/
StoryEditor

FOTO Ubytovanie v oblakoch už nie je možné len vo filmoch. Takto to vyzerá v najvyššie postavenom hoteli sveta

Michal Čiernik14.09.2024., 08:30h

Hoci sa nachádza až na 103 poschodí mrakodrapu, rýchlovýťahom, ktorý ide rýchlosťou desať metrov za sekundu, si tam za minútu.

Lajkuj Brainee.sk na

Cesta na recepciu na 103. poschodí hotela Ritz-Carlton Hong Kong trvá presne jednu minútu a 10 sekúnd. Po prevzatí kľúču a po ubytovaní sa ti však naskytne neopísateľný výhľad na panorámou hongkonského regiónu Kowloon z najvyššie položeného hotela na svete.

image

Najhlbší bazén či najvyššia budova na svete. Dubaj je mestom, v ktorom nič nie je nemožné

Aspoň taká je predstava. Keďže sú však hotelové izby vo výške až 465 metrov, väčšinu času máš za oknami oblaky. Napriek tomu 450 eur za noc skutočne odpovedá tomuto vzrušujúcemu zážitku.

Hotel zaberá poschodia 102 až 118 Medzinárodného obchodného centra (ICC), skleneného majáka, ktorý spôsobil v roku 1998 zatvorenie miestneho letiska. Ritz-Carlton však drží celu kopu ďalších rekordov. Má najvyššie položený bazén na svete, takmer vo výške 490 metrov a jeho bar Ozone v hornej časti hotela nesie s hrdosťou titul „najvyšší strešný bar v Ázii.

Tretí najvyšší hotel na svete má až o 72 poschodí viac ako najvyššia budova na Slovensku Eurovea Tower, ktorá má iba 46 poschodí a je o153 m vyšší ako Eiffelova veža. Okná od podlahy až po strop ponúkajú výhľad na Juhočínske more a ostrov Hong Kong. Niektoré mrakodrapy vyzerajú tak malé, že ich máš zdvihnúť a vložiť do vrecka.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. september 2024 08:32