Najlepšie hotely na sveteColline De France/
StoryEditor

Cestovatelia si na stránke Tripadvisor zvolili 10 najlepších hotelov na svete. Vyhral okázalý luxus v exotike

Viktória Revajová09.05.2024., 12:00h

Populárna stránka zaoberajúca sa cestovaním a turizmom zverejnila rebríček najlepších hotelov pre rok 2024. Toto je top desiatka.

Lajkuj Brainee.sk na

Špičková gastronómia, útulné a pohodlné izby či prvotriedne služby. To je len časť vecí, ktoré musia hotely spĺňať, aby vyhoveli aj tým najnáročnejším zákazníkom. Tí, ktorí sa chcú umiestniť v populárnom rebríčku platformy Tripadvisor musia ponúknuť aj niečo viac.

Ocenenie Travelers ‘Choice Awards Best of the Best oslavuje najvyššiu úroveň dokonalosti v cestovaní. Ak sa už nejaký hotel ocitne v tomto rebríčku, je to zárukou najvyššej kvality služieb. Udeľuje sa tým, ktorí počas dvanástich mesiacov získali veľké množstvo nadštandardných recenzií a názorov od komunity na Tripadvisore. Z ôsmich miliónov záznamov dosiahne tento míľnik menej ako jedno percento. Toto je desať najlepších hotelov na svete.

image

Dovolenka v exotike je aj o jedle. Prinášame zoznam domácich špecialít, ktoré na výlete nemôžeš vynechať

10. miesto - Sofitel Mexico City Reforma

Desiata priečka patrí hotelu, ktorý sa nachádza v centre exotického Mexika. Jeho luxusná estetika a priestranné izby nie sú to jediné, čo si cestovatelia pochvaľujú. Hotel láka najmä očarujúcim výhľadom na panorámu mesta, ktorý si môžu návštevníci vychutnať priamo z hotelovej izby či wellnessu. Za pobyt v tomto hoteli si však treba priplatiť. Cena za jednu noc pre dvoch sa pohybuje vo výške 500 eur.

9. miesto - Rezort Padma Ubud

Deviate miesto patrí hotelu, ktorý sa nachádza v samotnom srdci Indonézie. Rezort Padma Ubud ponúka dobre vybavené ubytovanie navrhnuté v tradičnom balijskom štýle. Cestovatelia si pochvaľujú najmä výborné služby a pohostinný personál. Čerešničkou na torte je bazén s nekonečným okrajom, ktorý ponúka výhľad na okolitú prírodu. Cena za noc v tomto hoteli začína na sume 280 eur.

8. miesto - Secrets Akumal Riviera Maya

Opäť sa presúvame do Mexika, tentoraz do letoviska Akumal. Podľa Tripadvisoru tento hotel ponúka „veľkolepý únik plný relaxu a dobrodružstva.“ Wellness, potápanie či výlety na bicykli - to je len časť aktivít, ktoré ponúka. Turisti oceňujú aj jeho výbornú polohu s priamym prístupom na pláž, útulné záhrady, ale aj priestranné izby. Pobyt v tomto hoteli však návštevníkov vyjde draho. Cena za noc začína na sume 640 eur.

7. miesto - La Siesta Classic Ma May

Siedmy najlepší hotel sveta sa nachádza v hlavnom meste Vietnamu. Turisti oceňujú jeho vybavenie a osobité kúzlo. Hotel s francúzskou vintage estetikou láka najmä romantické duše. No na svoje si prídu v jeho kúpeľoch aj milovníci relaxu. Lákadlom je aj jeho strešný bar a dostupná cena. Za noc v tomto hoteli zaplatíš približne 90 eur.

6. miesto - Rezort Emerald Maldives & Spa

All-inclusive rezort na exotických Maldivách je podľa Tripadvisoru ideálnou voľbou na romantickú svadobnú cestu. Rezort ponúka ubytovanie v luxusných izbách malých domčekov, ktoré sú postavené priamo na azúrovom mori. Pohľad na tropickú scenériu rozhodne stojí za návštevu, no cestovatelia si chvália aj skvelé služby a množstvo aktivít, ako windsurfing, šnorchlovanie a potápanie. Lacnú dovolenku však nečakaj. Cena za noc pre dve osoby stojí približne 550 eur.

5. miesto - Iberostar Grand Packard

Päťhviezdičkový hotel nachádzajúci sa v centre Havany ponúka množstvo elegantných apartmánov a izieb s vrelou a pohostinnou obsluhou. Súčasťou hotela sú aj kúpele, bazén či posilňovňa. 

4. miesto - Adiwana Suweta

Hotel nachádzajúci sa v Ubude v Indonézii ponúka maximálne pokojné prostredie ideálne na odpočinok, rozmaznávanie v kúpeľoch alebo kúpanie v bazéne s nekonečným okrajom a výhľadom na les. Návštevníci si chvália najmä priestranné izby s luxusnými kúpeľňami, pohodlné postele a výborné raňajky. Cena za noc pre dve osoby začína na sume 215 eur.

3. miesto - La Siesta Hoi An Resort & Spa

​Vietnamský hotelový rezort je dokonalým príkladom spojenia luxusu a prírody. Stredisko má množstvo vybavenia vrátane barov, salónikov, reštaurácií, štyroch bazénov, posilňovne a kúpeľov. Izby sú priestranné a premyslene navrhnuté, niektoré majú terasu a vonkajšiu vírivku.​ Veľkou výhodou je jeho cenová dostupnosť. Izba pre dve osoby na jednu noc tu stojí približne 70 eur.

2. miesto - OBLU SELECT Lobigili

Rezort, ktorý sa v rebríčku umiestnil na druhej priečke sa nachádza v hlavnom meste Maldív. Oblu Select Lobigili spája moderné ubytovanie a oslnivú prírodu s čarovným výhľadom. Rezort sa nachádza priamo pri pláži a ponúka vzrušujúce aktivity, ako je šnorchlovanie, potápanie a rybárčenie. Návštevníci si chvália najmä hotelovú reštauráciu a kúpele s omladzujúcimi procedúrami. Ubytovanie na jednu noc pre dve osoby tu stojí približne 700 eur.

1. miesto - Hotel Colline de France

Rebríčku kraľuje hotel, ktorého názov evokuje francúzsku romantiku v srdci Paríža. Nachádza sa však v brazílskom meste Gramado. Cestovateľov najviac uchvátil jeho okázalý prepych. Rozprávkový dizajn a romantická atmosféra hotela nie je to jediné, čo si cestovatelia zamilovali. Chvália si aj jeho kúpele s vyhrievaným bazénom. Cena za jednu noc pre dvoch sa pohybuje vo výške 370 eur.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. máj 2024 08:19