Požiar na chorvátskom ostrove Čiovo.Čtk/
StoryEditor

Obľúbený chorvátsky ostrov v plameňoch. Polícia v súvislosti s požiarom zadržala dvoch mužov

iDnes.czČTK29.07.2023., 12:44h

Požiar, ktorý vo štvrtok popoludní vypukol na turisticky obľúbenom chorvátskom ostrove Čiovo, sa stále nepodarilo uhasiť. Situácia je ale lepšia, uviedli miestne úrady.

Lajkuj Brainee.sk na

Na mieste zasahuje asi 140 hasičov s 50 hasičskými vozidlami. V súvislosti s vypuknutím požiaru boli zadržaní dvaja cudzinci, podľa médií albánski robotníci. Podľa úradov požiar neohrozuje obytné domy ani ďalšie budovy.

Polícia v súvislosti s vypuknutím požiaru zadržala dvoch mužov. Server Danas.hr s odvolaním na svoje zdroje uviedol, že ide o stavebných robotníkov, ktorí zapálili vrecia od cementu, ktoré nechali horieť, a odišli na desiatu. Denník Slobodna Dalmacija napísal, že ide o albánskych občanov, ktorí v Chorvátsku pracovali legálne.

Vypálených 500 hektárov

Neopatrné brúsenie železa na stavbe však malo za následok vypálených viac ako 500 hektárov nízkeho porastu a borovicový les. Podľa najnovších správ sa v noci požiar podarilo dostať pod kontrolu. Kvôli možnosti opätovného vzplanutia však hasiči na mieste ostávajú aj dnes.

image

Požiare v Grécku vyháňajú turistov aj z ďalších ostrovov. V plameňoch je Korfu a Evia

Ide už o najmenej druhý rozsiahly požiar, ktorý tento týždeň postihol chorvátsku Dalmáciu. V utorok vypukol oheň zhruba 12 kilometrov od Dubrovníka. Hasiči v stredu oznámili, že požiar dostali pod kontrolu.

Portál Idnes.cz patrí pod spoločnosť Mafra, do portfólia ktorej spadá aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 11:36