Fotograf zachytil na originálnych snímkach čo deti po celom svete jedia.Instagram/greggsegal/
StoryEditor

Fotograf zachytil, čo deti na celom svete jedia. Upozorňuje tak na problém nezdravého stravovania

Michal Čiernik12.06.2023., 09:00h

Fotograf Gregg Segal cestoval po svete a v rámci svojho projektu Daily Bread netradičným spôsobom dokumentoval, čo deti z celého sveta jedia.

Lajkuj Brainee.sk na

Za svojimi originálnymi snímkami precestoval naozaj celý svet. Týmto projektom chcel poukázať na rozširujúci sa celosvetový problém v nezdravom stravovaní. Zameral sa na deti, pretože podľa uznávaného fotografa stravovacie návyky z útleho veku často ľuďom ostávajú celý život. „Zameriavam sa na deti, pretože stravovacie návyky, ktoré sa formujú, keď sme mladí, trvajú celý život a často dláždia cestu k chronickým zdravotným problémom,“ uvádza na svojej webovej stránke Segal.

Upozorniť na problém chcel pomocou kontrastu medzi tradičnými stravovacími návykmi v rozvojových krajinách s tými vyspelými. „Hľadal som regióny a komunity, kde tradičné jedlo nikdy nenahradí fast food a kde domáce jedlá sú základom rodiny a kultúry,“ upresnil fotograf.

image

Umelec prerazil vďaka odpadkovej móde. Kostýmy afrických street art umelcov ti vyrazia dych

V rámci projektu žiadal od detí, aby si zapisovali každé jedlo, čo v priebehu týždňa zjedli. Po týždni následne zvečnil na originálnych záberoch deti s ich jedálničkami.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 05:30