Prinášame ti preto výber lacných leteniek priamo z Bratislavy, či už sa rozhodneš cestovať za teplom alebo za peknou zimnou idylkou v severských krajinách.Pinterest/ Elizabeth Sammut Caruana, Instagram/nic Ceccarelli, Fanaticaltravel,/
StoryEditor

Chýba ti poriadna zima alebo už túžiš po slnkom zaliatych destináciách? Pozri si výber lacných tipov na lety priamo z Bratislavy

Michal Čiernik14.05.2023., 14:00h

Ani teba už nebaví to hnusné a depresívne počasie na Slovensku? Prinášame ti preto výber lacných leteniek priamo z Bratislavy, či už sa rozhodneš cestovať za teplom alebo za peknou zimnou idylkou v severských krajinách.

Lajkuj Brainee.sk na

Zablatená zima bez snehu a nepríjemné sychravé počasie pôsobí nezdravo nie len na psychiku ale ja na fyzické zdravie. Síce je mimo sezóny letných destinácii no ak nepreferuješ 40 stupňové horúčavy práve teraz je v týchto destináciách najlepšie.

Ak zase naopak túžiš po skutočnej zime a Tatry máš už obkukané, tak za menej ako jeden nákup v potravinách môžeš zažiť pravú severskú zimu na vlastnej kože.

Jarný Cyprus a Malta

Príjemných 15 až 20 stupňov Celzia, žiadne dlhé rady k najkrajším pamiatkam či atrakciám a ikonické februárové karnevaly. Malta nie je len letná plážová destinácia. Svoje čaro nestráca ani počas zimných či jarných mesiacov. Príjemná teplota je ideálna na výlety a na preskúmanie inak turistami plného ostrova. Pestrofarebné sprievody napríklad vo Vallette, ktoré sa konajú každý rok v polovici februára, si môžeš užiť z letenkou už od 60 eur. Pravidelné linky letia z Letiska M. R. Štefánika dvakrát do týždňa celý február aj marec.

Krásnych 20 stupňov a len o niečo chladnejšia voda. To v marci na Slovensku asi čakať nemôžeme, aj keď pri tomto zbláznenom počasí človek nikdy nevie. Každopádne 300 dní zaliatych slnkom na úchvatnom Afroditinom ostrove plnom nádherných pláží a historických pamiatok od 50 eur za letenku. priamo z nášho hlavného mesta sa určite oplatí.

Turecký Dalaman za 60 eur aj zo spiatočnou letenku

Áno, v tejto v celku neznámej destinácii, do ktorej môžeš po novom cestovať aj z Bratislavy sa dostaneš za 2,5 hodiny. A letenku vieš zohnať už od 30 eur. Rovnako príjemných 15 až 20 stupňov na jar ponúka tyrkysové pobrežie raj pre potápačov. Okrem toho sú tu i skvelé možnosti pre šport, turistiku a obrovské množstvo historických pamiatok. Tie najzaujímavejšie spolu s najkrajšími plážami sa však ukrývajú v okolitých mestečkách ako je Fethiye, Dalyan, Gocek alebo Marmaris.

Zimné severské kráľovstvá

Za necelé dve hodinky priamo v hlavnom meste Dánska. Úchvatná architektúra, nádherné historické pamiatky, Zábavní park Tivoli či plavba po Kodani z ikonického farebného prístavu Nyhavn. Ak preferuješ nádhernú mestskú scenériu a nevadí ti chladnejšie počasie, práve mesto Hansa Christiana Andersena je to pravé. A navyše letenky sú už od 20 eur.

image

Východňar vo švece: Ľudia v Kanade nie sú veľmi pozitívni, liter benzínu stále stojí okolo jedného eura

Ak ti nevadí pár hodiniek navyše čakať na letisku v Londýne. Od 50 eur za letenku si môžeš užiť nórsku zimu v Osle alebo krásne zasnežený Štokholm vo Švédsku.

Krásy Británie

Ak ti pochmúrne počasie nevadí a priam ho vyhľadávaš. Alebo chceš len ušetriť nejaké to euro. Potom letenky do Londýna od dvanásť či do Leedsu od štrnásť eur sú tie ideálne pre teba.

Londýn je totiž plný zaujímavých a krásnych miest, ktoré môžeš navštíviť a schovať sa v nich pred zlým počasím. Od Britského múzea cez galériu Tate Modern až po tematické Harry Potter Warner Bros. Studio.

image

Tipy na cestovanie, brutálne fotky či lacné letenky. Týchto slovenských travel blogerov musíš sledovať

Leeds si zase obľúbia milovníci múzeí no pred zlým počasím sa môžeš schovať v jednom z obchodov na legendárnej ulici The Headrow, ktorá je hlavnou nákupnou ulicou v meste. Ak miluješ pôvodnú architektúru a škótsku kultúru, potom ťa poteší pravidelná linka Bratislava Edinburgh už od 70 eur aj so spiatočnou letenkou.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:17