Epsteinove ostrovy orgií sa predali.Twitter/collinrugg, Cbknews,/
StoryEditor

Predali Epsteinove ostrovy orgií. Nový majiteľ má s nimi odvážne plány, na čo má slúžiť miesto hriechu?

dvojiDnes.cz05.05.2023., 14:30h

Dvojica karibských ostrovov Great St. James a Little St. James v Karibiku, ktoré ešte donedávna patrili bývalému finančníkovi obvinenému z obchodovania so sexom Jeffreymu Epsteinovi, sa predali. Nový majiteľ tu plánuje vybudovať luxusné letovisko.

Lajkuj Brainee.sk na

Epsteinove ostrovy kúpil podnikateľ Stephen Deckoff prostredníctvom svojej spoločnosti SD Investments. Za oba, ktoré sa nachádzajú na Amerických Panenských ostrovoch, dá 60 miliónov dolárov. Podľa realitnej spoločnosti Bespoke Real Estate si nový majiteľ prišiel na veľkú zľavu. Pôvodná cena z marca 2022 totiž predstavovala 125 miliónov dolárov. Informáciu priniesol portál Bloomberg.

Jefreyho Epsteina obvinili v roku 2019 z obchodovania so ženami, za zneužívanie neplnoletých mu hrozilo až 45-ročné väzenie. Ešte pred súdom ho však našli v cele newyorského väzenia mŕtveho.

Pedofilné ostrovy 

Ostrovy si kvôli svojej spojitosti s počínaním niekdajšieho vplyvného podnikateľa vyslúžili prezývku Pedofilné alebo Ostrovy orgií, uvádza portál iDnes.cz.

Americké Panenské ostrovy teraz dostanú polovicu výnosu z predaja ostrova Little St. James, kde Epstein žil, v rámci vyrovnania, ktoré podnikateľ vlani uzavrel s vládou.

Epsteinove obchodné transakcie sú aj naďalej pod drobnohľadom vrátane žaloby podanej vládou amerických Panenských ostrovov. Tá teraz obviňuje spoločnosť JPMorgan Chase & Co. z toho, že tiež profitovala z Epsteinovho obchodu so sexom.

Luxusný hotel

Podnikateľ Stephen Deckoff je zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Black Diamond Capital Management. Tá má podľa vyhlásenia v úmysle na ostrovoch vybudovať luxusný hotel s 25 izbami. Jej cieľom je podpora cestovného ruchu a vytvorenie nových pracovných miest. V súčasnej dobe spoločnosť najíma architektov a inžinierov, ktorí budú pracovať na projekte. Jeho otvorenie sa očakáva v roku 2025.

image

Takto vyzerajú destinácie, v ktorých natáčali Pirátov z Karibiku či Jurský park. Teraz ich môžeš navštíviť aj ty

Jeffrey Epstein kúpil ostrov Little St.James s rozlohou 29 hektárov s hlavným domom a ďalšími stavbami v roku 1998 za 7,95 milióna dolárov. A v roku 2016 za ostrov Great St. James zaplatil 22,5 milióna dolárov.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 09:43