Opustená väznica na ostrove Alcatraz, kde sa natáčal film Útek z AlcatrazuProf. Frank Mcdonough/Twitter
StoryEditor

Takto vyzerajú destinácie, v ktorých natáčali Pirátov z Karibiku či Jurský park. Teraz ich môžeš navštíviť aj ty

Nikola Michalkova08.05.2023., 09:00h

Poznáš ich z populárnych filmov a môžeš ich navštíviť. V článku nájdeš niekoľko destinácií, ktoré sú prístupné verejnosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak máš napozerané filmy, ako Star Wars, Piráti z Karibiku či Jurský park, tieto destinácie pre teba nebudú vôbec neznáme. Práve naopak. A keby ich chceš navštíviť, môžeš. Sú totiž prístupné verejnosti. 

Tatooine z Hviezdnych vojen

Tatooine je drsný púštny svet, ktorý vo filme vidíš, ako obieha okolo dvoch sĺnk vo Vonkajšom okraji galaxie. Je to miesto bez zákona, v ktorom vládnu huttskí gangstri. Ale ak máš Hviezdne vojny napozerané, príliš veľa ti o tomto svete hovoriť nemusíme. 

Hoci vesmír ešte zatiaľ navštíviť nemôžeme, aj keď sme už k tomu naozaj blízko, môžeš navštíviť napríklad dobre udržiavaný dom, ktorý Luke Skywalker zdieľal so svojou tetou a strýkom. Nachádza sa neďaleko mesta Nefta v severoafrickom Tunisku, píše sa na portáli Daily Mail.

Piráti z Karibiku

Ak si fanúšikom Pirátov z Karibiku, máš možnosť navštíviť samotné dejisko filmu. Nachádza sa v Port Royal vo Wallilabou Anchorage, Svätý Vincent a Grenadíny je ostrov v Karibiku. Hoci tam už Johnnyho Deppa neuvidíš, prostredie zo známeho filmu zostalo. Rekvizity či budovy sú stále na mieste, ale prístavisko je už preč. 

Osvietenie

V prípade, že si fanúšikom hororov, aj pre teba tu máme miesto, ktoré môžeš navštíviť. Je ním hotel Timberline Lodge, kde sa natáčali vonkajšie zábery pre film Stanleyho Kubricka – Osvietenie. Zaujímavosťou je, že vo filme musel Kubrick zmeniť číslo izby 217 na 237, ktoré neexistuje práve z dôvodu, že sa hotel obával, že ľudia v budúcnosti budú chcieť v danej izbe bývať a spôsobí to naozaj nepekný nápor. Paradoxom ale je, že aj napriek tomu sa stala izba číslo 217 najžiadanejšou. 

image

Horor Osvietenie sa natáčal v hoteli Timberline Lodge

Discad/
menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:39