Opustená väznica na ostrove Alcatraz, kde sa natáčal film Útek z AlcatrazuProf. Frank Mcdonough/Twitter
StoryEditor

Takto vyzerajú destinácie, v ktorých natáčali Pirátov z Karibiku či Jurský park. Teraz ich môžeš navštíviť aj ty

Nikola Michalkova08.05.2023., 09:00h

Poznáš ich z populárnych filmov a môžeš ich navštíviť. V článku nájdeš niekoľko destinácií, ktoré sú prístupné verejnosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Jurský park

Film po počas svojho času najvýnosnejším filmom. Keď ho v roku 1993 uviedli, zarobil neuveriteľných 912 miliónov dolárov. Natáčalo sa v Kalifornii na Havaji. A miesto, kde sa film natáčal, je dnes aj prístupné pre verejnosť. Lokácia je ranč Kualoa na havajskom ostrove Oahu. Síce tam už nenájdeš pozostatky dinosaurov, aspoň budeš mať pocit, že stojíš na tom istom mieste, kde sa natáčal film, ktorý patrí medzi tvoje obľúbené. 

image

Ranč Kualoa na havajskom ostrove Oahu, kde sa natáčal Jurský park

Ideal Vacations Tours And Travel, Llc/Twitter

Sex v meste

Keď patríš medzi fanúšikov obľúbeného seriálu Sex v meste, určite ťa poteší, že môžeš navštíviť byt, v ktorom bývala Carrie Bradshaw, ktorú stvárnila Sarah Jessica Parker. Dnu sa síce nedostaneš, ale na pekné fotografie spred bytu to stále stojí za to. Okrem toho, byt je obľúbenou atrakciou pre mnohých turistov, ktorí si chcú aspoň takto skúsiť, aké by to bolo kráčať v topánkach Carrie. 

image

Byt hlavnej postavy seriálu Sex v meste, Carrie.

Christine Farin/Twitter

Harry Potter

Slávny čarodejník s jazvou blesku na čele. Jeho filmy si získali množstvo fanúšikov a väčšinu dejiska si v súčasnosti môžeš pozrieť priamo v štúdiu Warner Bros v Londýne. Ako iste vieš, veľmi dôležitou súčasťou deja bolo nástupište deväť a trištvrte, čiže tajomná čarodejnícka stanica, kde čakal Rokfortský expres. Scény sa ale natáčali na reálnej železničnej stanici, ktorej názov už určite tušíš – Kings Cross. 

image

Železničná stanica Kings Cross, kde sa natáčal Harry Potter.

David Ludlam/Twitter

Bates Motel

Je to populárny televízny seriál, ktorého príbeh je založený na Hitchcockovom trileri Psycho. Film sa po vydaní stal kultovou klasikou a rovnako bol aj nominovaný na štyri Oscary. Po tomto úspechu sa v meste Aldergrove v Britskej Kolumbii, postavila replika pôvodných kulís Batesovho motela z filmu Psycho. Čiže ak by si chcel navštíviť miesto, na ktorom sa niektoré časti natáčali, máš možnosť. 

image

Film Stratené dievča sa natáčal v desivom opustenom obchodnom centre v kalifornskom Hawthorne.

Venus/Twitter

Stratené dievča

Film je vlastne americký psychologický triler od režiséra Davida Finchera. Scéna, kde vidíme políciu, ako zistila, že Amy sa pokúšala kúpiť strelnú zbraň, sa natáčala v desivom opustenom obchodnom centre v kalifornskom Hawthorne. Okrem toho sa na rovnakom mieste nachádza a chladiarenský sklad, ktorý sa objavil v seriáli Westworld od HBO, ale rovnako aj scény z filmov Minority Report či Rush Hour. 

image

Opustená väznica na ostrove Alcatraz, kde sa natáčal film Útek z Alcatrazu

Prof. Frank Mcdonough/Twitter
menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 00:26