Najvyššia žena sveta prvý krát letela lietadlom. Museli ho však pred tým upraviť.Instagram/rumeysagelgi/
StoryEditor

Byť extrémne vysoký nie je žiadna sranda. Kvôli najvyššej žene sveta museli rozobrať lietadlo

Michal Čiernik08.11.2022., 10:00h

Najvyššia žena sveta mohla prvýkrát letieť v lietadle po tom, čo spoločnosť Turkish Airlines odstránila šesť ekonomických sedadiel, aby sa doň zmestila.

Lajkuj Brainee.sk na

Rumeysa Gelgi, ktorá meria dva metre a 15 centimetrov, bola minulý rok v Guinessovej knihe rekordov označená za najvyššiu ženu sveta. Byť tak vysoký však prináša pomaly viac komplikácii ako výhod. Jednou z nich je aj cestovanie.

25-ročná Gelgi nikdy nemohla letieť lietadlom kvôli svojej fyzickej kondícii spôsobenej zvaným Weaverovým syndrómom, ktorý okrem iného spôsobuje prerastanie kostí. Dokonca aj ako dieťa bola príliš veľká na to, aby sa zmestila do sedadiel lietadla, uviedol MailOnline.

Spoločnosť Turkish Airlines jej to však v septembri umožnila. Prispôsobila jedno zo svojich lietadiel, aby mohla Rumeysa letieť z Istanbulu do San Francisca. Spoločnosť odstránila z lietadla šesť sedadiel a nahradili ich špeciálnymi nosidlami, na ktorých si môže ľahnúť počas 13-hodinového letu, uviedol MailOnline. Kvôli svojmu stavu zvyčajne používa invalidný vozík alebo chodítko na pohyb.

Na Instagrame Gelgi zdieľala sériu fotiek, na ktorých je na palube. Povedala, že to bola bezchybná cesta od začiatku do konca. „Toto bol môj prvý let, no určite nie posledný. Odteraz mi bude veľmi cťou a budem šťastná, že môžem lietať do rôznych častí sveta s @turkishairlines. Srdečná vďaka každému jednému človeku zapojenému do mojej cesty,“ napísala na svojom Instagrame.

image

Koľko barov si schopný prejsť za noc? Na prekonanie nového svetového rekordu by si potreboval naozaj silný žalúdok

Gelgi odišla do Kalifornie, aby trávila čas napredovaním vo svojej kariére, vo vývoji softvéru a práci s Guinnessovou knihou rekordov. Okrem najvyššej ženy je aj ženou s najväčšími rukami, s najdlhším prstom a a drží rekord aj za ženu s najdlhším chrbtom.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:21