Tajná izbaReddit/
StoryEditor

Tajná izba v hoteli: Vyžaduje heslo, prístup do nej má len niekoľko desiatok ľudí

Nikola Michalkova05.01.2024., 11:00h

Tajná izba v hoteli vzbudzuje zvedavosť u mnohých. Nemá do nej prístup len tak hocikto.

Lajkuj Brainee.sk na

Existujú hotely po celom svete, ktoré skrývajú tajomstvá vo svojom historickom kontexte. A sú aj také, ktoré sa do pozornosti dostali nielen svojou luxusnosťou, ale aj vďaka jednej miestnosti, ktorá je prístupná len malému počtu ľudí, uvádza sa na portáli Unilad.

Vyžaduje heslo

Presne takýto hotel sa nachádza vo Phoenixe v Arizone. Nazýva sa Arizona Biltmore Hotel a spomínaná tajná izba sa nachádza na druhom poschodí. Počas prohibície sa používala ako autentická špajza.

image

Nikto v dome nezostal dlhšie ako šesť mesiacov. Duch mal nájomníkom šepkať sexuálne narážky

Miestnosť údajne navrhol známy architekt Frank Lloyd Wright pred takmer 93 rokmi. Následne sa miestnosť uzavrela a stala sa centrom mnohých špekulácií. Svoje tajomstvo si udržiava aj tým, že do nej má prístup len 40 ľudí, keďže si na vstup vyžaduje heslo. V súčasnosti je ale súčasťou „záhadných hotelových prehliadok“.

„Z odovzdávaných príbehov sme pochopili, že neexistovali žiadne oficiálne opisy tejto miestnosti, pretože to bolo nezákonné. Nazývali ju Tajomná izba, pretože o nej nemal nikto vedieť. Môže byť náročné oddeliť fakty od špekulácií alebo od úplnej fantázie,“ opisuje historička Ashley Johnsonová, ktorá na pozemku vedie historické prehliadky.

Špekulácie

Niektorí ľudia si myslia, že miestnosť slúžila ako pánska fajčiarska miestnosť alebo sa tam údajne podával alkohol. Podľa nich to bolo miesto, ktoré slúžilo na zábavu. Avšak na Reddite sa nedávno objavili fotografie, ktoré zobrazujú interiér záhadnej izby a používatelia boli veľmi prekvapení. „V tomto prípade ide o veľmi zaujímavý priestor. Dostávam vibrácie legendy Zelda. Mám pocit, že za krbom je truhlica s pokladom,“ napísal používateľ.

„Myslím si, že je to dosť typický štýl vtedajšej doby. Je vkusný a nie príliš okázalý. Dostatočne výrazný, aby ho klientela našla, ale nie natoľko vybočujúci z radu, aby bol náchylný na policajné razie,“ pridal sa ďalší.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. október 2024 06:12