Simpsonovci20th Century Fox
StoryEditor

Odhalili záhadu, prečo v úvode Simpsonovcov predavač skenuje Maggie. Dôvod ťa poriadne prekvapí

Nikola Michalkova31.12.2023., 12:12h

Aj teba niekedy zaujímalo, prečo v úvode obľúbeného seriálu Simpsonovci v obchode skenujú aj malú Maggie? Prinášame ti dôvod.

Lajkuj Brainee.sk na

Simpsonovcov poznáme všetci. A určite si vybavíš aj úvodnú sekvenciu, v ktorej vidíme aj jednu zvláštnosť. Možno si aj ty totiž premýšľal nad tým, prečo predavač v obchode skenoval aj najmladšie dieťa Marge a Homera, malú Maggie. Už viac si ale hlavu zaťažovať nemusíš, pretože konečne sa táto otázka dočkala odpovede.

Dôvod

Každý poznáme úvodnú znelku a scény, ktoré v nich môžeme vidieť. Bart píše na tabuľu, Homer je nezodpovedný v jadrovej elektrárni a Marge je nepozorná v supermarkete. A zatiaľ čo nedáva pozor, jej najmladšiu dcéru Maggie predavač skenuje, ako nejaký produkt s čiarovým kódom. Ako sa ukázalo, má to svoj dôvod. A ako inak, typicky simpsonovský, píše sa na portáli Unilad.

Ak si spomínaš, v prvých epizódach seriálu sa na obrazovke objaví suma 847,63 dolárov po tom, ako oskenujú malú Maggie. Ak sa na to pozrieme z hľadiska ceny ľudského života, je to skutočne nízka suma. Samotný tvorca seriálu už predtým potvrdil, že v roku vydania Simpsonovcov, teda v roku 1989, boli odhadované mesačné náklady na výchovu dieťaťa v USA presne 847,63 dolárov. V podstate je táto suma v seriáli istým interným vtipom, hoci sa následne v ďalších epizódach v priebehu rokov menila.

V nedávnych epizódach mohli diváci vidieť, ako Margein celkový účet za nákupy dosiahol sumu 243,26 dolárov predtým, ako malá Maggie prešla skenovaním. Následne sa suma zdvojnásobila na 486,52 dolárov.

Avšak to neznamená, že by sa náklady na výchovu dieťaťa znížili. Tvorcovia sa rozhodli zmeniť tento údaj, aby odrážal skutočnosť, že deti sú stále nákladné.

Skutočný dôvod

Samozrejme, možno si čakal, že to bude nejaký vtip, ktorý bude ukazovať, aká je rodina Simpsonovcov chaotická. Preto sa niet čomu čudovať, že tento skutočný dôvod šokoval aj fanúšikov. Na sociálnej sieti X sa rozprúdila diskusia používateľov. „Vždy som nad tým premýšľal. To nie je sranda,“ píše jeden.

Objavili sa aj reakcie ľudí, ktorí poukázali na fakt, že od prvého vysielania seriálu náklady na výchovu dieťaťa prudko stúpli. „To je jeden mesiac dennej starostlivosti o dieťa, ak máte šťastie,“ napísal jeden z nich. Avšak minuloročná analýza Brookingsovho inštitútu odhalila, že kompletné náklady na výchovu detí do dospelosti v USA ťa v súčasnosti vyjdú na neuveriteľných 310-tisíc dolárov.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:14