Jeffrey L. DahmerTasr/ap/Ap
StoryEditor

Rande na slepo či stretnutie so známym Dahmerom. Prečítaj si príbehy ľudí, ktorí sa stretli so sériovými vrahmi

Nikola Michalkova07.10.2023., 15:24h

Používatelia na Reddite sa podelili o svoje stretnutia s ľuďmi, z ktorých sa napokon vykľuli sérioví vrahovia. Jeden dokonca tvrdí, že sa stretol aj so slávnym Dahmerom.

Lajkuj Brainee.sk na

Predstav si, že máš kolegu, s ktorým si veľmi dobre rozumieš a na prvý pohľad pôsobí úplne normálne. Nakoniec sa ale z neho po čase vykľuje sériový vrah, ktorý zabil niekoľko ľudí. Asi to nebude veľmi príjemné zistenie. Používatelia Redditu opísali, ako sa stretli so sériovým vrahom alebo sa takmer stali jeho obeťami, píše sa na portáli Yahoo.

image

Môžeš si s ním písať a ani o tom nevieš. Kriminalista odhalil, ako si sérioví vrahovia hľadajú obete

Zastupujúci učiteľ či pacient 

Na prvý pohľad skvelý učiteľ a kolega, ktorý je vždy ochotný pomôcť. Tak by opísal používateľ svojho kolegu v škole. Okrem toho bol muž aj bývalou futbalovou hviezdou na univerzite, kde pracoval ako zastupujúci učiteľ. „V posledný deň školy, deň po odchode študentov, keď sme všetci balili veci pred odchodom na prázdniny, sme sa minuli na chodbe a ja som ho jednoducho pozdravil. Neodpovedal mi, ani sa na mňa nepozrel, len sa pozeral na druhý koniec chodby. O dva dni neskôr som zapol správy a na titulke bolo: ‚Miestny zastupujúci učiteľ zatknutý za trojnásobnú vraždu‘. V ten deň, keď som ho naposledy videl na chodbe, zabil vlastného syna, neter a brata,“ napísal. 

Možno len náhodná podobnosť, alebo aj realita. Používateľ sa podelil s príbehom jeho otca, ktorý tvrdil, že na začiatku 70. rokov jeho ordináciu navštevoval vrah pod menom „Zodiac Killer“. Malo to byť práve v čase, keď bol vrah aktívny. Ordinoval v Richmonde v Kalifornii a pacient k nemu chodil vždy ako posledný. „Vždy hovoril o prípade, chválil sa všetkými zbraňami, ktoré mal a dokonca sa podobal na jeho náčrt. Otec bol nadporučík, pechota, chvost 2. svetovej vojny a nezľakol sa. Ale tento pacient mu naháňal hrôzu. Nakoniec dal policajtom vzorku rukopisu tohto pacienta. Krátko na to do ordinácie prestal chodievať,“ vysvetlil.

image

Neslávne známy sériový vrah s prezývkou Zodiac.

True Crime Zone/Twitter

Strašidelný chlapík, ktorý volal domov predavačky

Práca v obchode s potravinami tiež môže byť miestom, kde sa človek môže stretnúť s kadekým. Používateľka opísala svoju skúsenosť s mužom, ktorý chodieval do obchodu, kde pracovala ako tínedžerka. Každý deň si muž prišiel po cigarety a loto. „Neustále sa všetkých predavačiek, vrátane mňa, pýtal, či nechceme ísť k nemu domov a zabávať sa. Hovoril, že má trávu, a že nám donesie akýkoľvek alkohol, ktorý budeme chcieť. Nikto to pozvanie nikdy neprijal. Mal taký pohľad, ktorý ste cítili, aj keď ste boli otočení chrbtom a mal na nás naozaj oplzlé poznámky a správal sa, akoby nám tá pozornosť mala lichotiť,“ opísala. 

Dialo sa to koncom 90. rokov. Ako sa ale ukázalo, nakoniec muža zatkli za vraždu 15-ročnej Tracy Gilpon v roku 1986. V tom čase mal 30 rokov a volal sa Michael Hand. 

Ďalší príbeh opisuje muža, ktorého dvojica stretla na vlakovej stanici v Denveri. Muž sa snažil získať lístok na vlak, ale chýbalo mu 50 centov. „Spýtal sa, či by sme mu nemohli požičať nejaké drobné. Mal som len päť dolárov. Podal som mu ich a keď si peniaze bral, uvedomil som si, že má na ruke krv. Pozriem sa na neho a nadviažem očný kontakt. Mal na tvári postriekanú ďalšiu krv a obrovský úsmev,“ opísal na Reddite.

Muž sa ich následne opýtal, či chcú späť drobné. Používateľ odpovedal, že nie, vzal svoju bývalú za ruku a ponáhľali sa preč. Nasledujúci deň dvojica odlietala a predtým v správach videli informáciu o vražde blízko železničnej trate. Dobodali tam neznámeho človeka o desiatej hodine večer. Dvojica na tom mieste vystúpila okolo jedenástej. „Nemôžem to potvrdiť, ale možno som stretol vraha a dal som mu päť dolárov, aby som mu pomohol ujsť z miesta činu.“

image

Jeffrey L. Dahmer

Tasr/ap/Ap

Ďalšia používateľka opísala desivé stretnutie s mužom na ulici. Najskôr sa jej pozrel do očí so strašidelným pohľadom a následne si pred ňu ľahol na chodník. „Moja prvá reakcia bola, že sa mu pokúsim pomôcť, ale niečo ma brzdilo. Mala som z neho naozaj zlý pocit, takže som mala dilemu, či mu mám pomôcť alebo nie. Nakoniec som sa vydala vlastnou cestou a cítila som sa hrozne. O týždeň neskôr tento muž náhodne zabil tri ženy a deväť zranil, vrátane dieťaťa,“ opísala.

Rande na slepo či stretnutie s Dahmerom

Samozrejme, niekedy je samo o sebe nebezpečné stretnúť sa s niekým, s kým sa zoznámime len na sociálnych sieťach. Najmä v dnešnej dobe. Používateľ opísal prípad svojej mamy, ktorá išla práve na takýto typ rande. Z muža nemala dobrý pocit, a nakoniec to vzdala a nekontaktovala ho. „O niekoľko rokov neskôr bol v správach za to, že zabil osem ľudí – bývalú priateľku a celú jej rodinu. Potom sám zomrel,“ opísal na Reddite. 

Jeffreyho Dahmera určite každý pozná. Dostal aj vlastnú sériu na Netflixe. V diskusii na Reddite jeden používateľ opísal, že mal tú česť Dahmera stretnúť. Odohralo sa to v Milwaukee v lete predtým, ako ho chytili. „Bolo to neskoro v noci, bol som opitý a stratený. Zastavil a ponúkol mi odvoz a telefón vo svojom byte, aby som zavolal kamarátom. Naskočil som a začal som mať z neho strašidelné pocity. Prišiel som k nemu do bytu a on mi ponúkol pivo. Celé mi to pripadalo strašidelné. Doslova som vybehol z dverí a čo najrýchlejšie som utekal po ulici. Prenasledoval ma asi pol bloku, ale nechytil ma.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 22:08