Na Slovensko mieri slávny fast food.Wikimedia/Nheyob/
StoryEditor

Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta

Michal Čiernik18.04.2024., 10:35h

Americká medzinárodná sieť rýchleho občerstvenia Wendy’s plánuje expanziu do strednej Európy. Svoje pobočky otvorí aj na Slovensku.

Lajkuj Brainee.sk na

Americká sieť reštaurácií rýchleho občerstvenia z viac ako 50-ročnou tradíciou sa rozhodla rozšíriť aj na starý kontinent. Po Veľkej Británii, kde Wendy’s otvoril svoj prvý fast food v roku 2021, majú v pláne expandovať aj do strednej a východnej Európy.

image

McDonald‘s otvoril predajňu na naozaj nezvyčajnom mieste. Je uprostred polí a bez elektriny

Reťazec, typický svojim hranatým mäsom v burgroch, je s takmer sedemtisíc pobočkami po celom svete treťou najväčšou franšízou po McDonalde a Burger Kingu. S novinkou o otváraní nových pobočiek na Slovensku prišli tvnoviny. „V rámci nášho plánu európskej expanzie sa aktívne snažíme využiť náš franšízový model v strednej alebo východnej Európe vrátane Slovenska,“ prezradila spoločnosť.

Reštaurácia ponúka vo svojom menu okrem klasických burgrov, aj keď s hranatým mäsom, aj kuracie sendviče, raňajkové menu či zmrzlinu. Od svojich konkurentov sa však odlišujú aj pečenými zemiakmi so syrom, chilli alebo slaninou.

Informácie, v ktorých mestách a kedy presne otvoria svoje prvé reštaurácie na Slovensku, však spoločnosť neupresnila. Okrem Wendy’s plánuje do roku 2028 otvoriť v našom hlavnom meste prevádzku aj ďalšia americká burgráreň Five Guys. Tá je známa tým, že pri otváraní nových prevádzok sa pred nimi tvoria dlhé rady ľudí.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 10:41