Predsavzatia a ako ich splniťBrainee X Canva/
StoryEditor

Dávaš si zakaždým novoročné predsavzatia a nedarí sa ti ich splniť? My ti prinášame tipy, ako na to

Nikola Michalkova18.12.2023., 12:00h

Splnenie novoročných predsavzatí býva náročné. Ale my ti prinášame tipy na také, ktoré by si vedel určite splniť a spôsoby, ako na to.

Lajkuj Brainee.sk na

Novoročné predsavzatia si zvykneme dávať viacerí. Chceme schudnúť, začať si šetriť peniaze, ale niekedy sa to jednoducho nepodarí a my neodoláme zákuskom alebo uvidíme v obchode niečo, po čom túžime a peniaze sú opäť fuč. My ti poradíme predsavzatia a tipy, ako ich aj splniť. Sú to síce predsavzatia, ktoré si dávame asi viacerí, ale nikdy ich nesplníme. Poradíme ti, ako na to. 

Ušetriť viac peňazí

Ak to patrí medzi tvoje predsavzatia, ktoré si dávaš každý rok a nikdy si ho ešte nenaplnil, určite vieme, ako sa cítiš. Existujú ale rôzne spôsoby, ako peniaze ušetriť, len si treba nájsť aj systém. Niekedy si to nestačí len povedať, ale aj urobiť. V minulosti sa na šetrenie peňazí používali pokladničky v podobe prasiatok. Keď sa nad tým zamyslíš, nie je to úplne zlý nápad. Samozrejme, nemusí to byť práve to, ktoré sa dá otvoriť len tým, že ho rozbiješ. Založ si nejakú škatuľku, ktorú si niekde skryješ a z výplaty si každý mesiac odlož rovnakú sumu.

image

Tieto trendy prekvapivo skutočne fungujú. Vďaka radám a tipom ušetríš peniaze

Ďalším spôsobom je rozdeliť si svoju výplatu tak, aby si pokryl povinné platby, ako je nájom či účty. Zostatok si rozumne rozdeľ do rôznych kategórií. Niečo si daj na voľné míňanie na posedenia s priateľmi a niečo si odlož do kategórie, ktorá bude slúžiť na šetrenie. Tento systém ti umožní aj si niečo dopriať, aj ušetriť. Samozrejme, vyžaduje si to aj tvoje odhodlanie a vôľu, preto to nevzdaj hneď po týždni. Uvidíš, že sa ti to na konci roka vyplatí.

Začať cvičiť

Asi najčastejšie predsavzatie, ktoré si väčšina ľudí dáva. Následkom bývajú preplnené posilňovne plné začiatočníkov, ktorí niekedy ani nevedia, čo tam majú robiť. Niet sa preto čudovať, že ich to po týždni prestane baviť. Ak aj ty chceš začať cvičiť, asi najlepším spôsobom je zaplatiť si trénera, ak máš možnosť. Pomôže ti to vytvoriť si istý záväzok, ktorý ťa bude nútiť skutočne cvičiť a navyše nebudeš v posilňovni stratený.

V prípade, ak si trénera zaplatiť nemôžeš, veľkú úlohu zohrá tvoja vôľa a vytrvalosť. Na internete totiž nájdeš množstvo videí od profesionálnych trénerov. Môžeš si ich zacvičiť doma. Je potrebné si nájsť videá, kde ti vysvetlia aj techniku a správne prevedenie. A potrebné je si uvedomiť, že na kvalitný tréning ti postačí aj hodina. Je veľmi dôležité si vyhradiť tú jednu hodinu denne, ktorá bude patriť jedine tebe a cvičeniu. A najmä trpezlivosť, keďže niektorí to vzdajú aj preto, že nevidia výsledky hneď po prvom týždni. Prípadne ak máš nejakého kamaráta, ktorý sa cvičeniu venuje, požiadaj ho o pomoc. 

Okrem toho na TikToku sa nachádzajú tiež rady a tipy, ako cvičiť v posilňovni. Napríklad zahraničný tréner Jackson Johnson sa venuje reakciám na videá cvičiacich ľudí a vysvetľuje, či sú správne alebo nie. Je veľa spôsobov, ako toto predsavzatie splniť, ale aj tak dôležitým článkom si ty a tvoja vytrvalosť. 

@b00tybyjacks Reacting to "deep core exercise" 😅 🤡 #trainerreacts #deepcoreexercises #onlinept #coreexercises ♬ original sound - Jackson Johnson BBJ🍑

Túžba schudnúť

Aj toto patrí medzi najčastejšie predsavzatia. Niektorí majú veľké oči a siahajú po šialených diétach, len aby svoj cieľ dosiahli. Výsledok sa síce dostaví, ale s ním aj kopec zdravotných problémov. Rýchle chudnutie nie je nikdy riešenie.

Každý organizmus je iný a každému vyhovuje niečo iné. Preto ak si chceš toto predsavzatie splniť, dohodni si konzultáciu s výživovým poradcom, ktorý ti môže nastaviť vhodný systém a najmä bezpečný. Tak si zaručíš, že sa s výsledkom nedostavia žiadne ťažkosti. A okrem toho, budeš pod dohľadom, aby sa chudnutie nedostalo do extrémov. Aj na to si treba dať pozor. Oblasť chudnutia by sa vždy mal konzultovať s odborníkom, keďže niekedy sa v zrkadle vidíme pribratí a skutočnosť je úplne iná.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 09:09