Nebezpečné diétyBrainee X Canva/
StoryEditor

Ak máš nutkanie sa hneď po Novom roku pustiť do diét, kašli na ne. Hlavne tieto by ti mohli doslova ublížiť

Nikola Michalkova18.12.2023., 09:00h

Nový rok sa pomaly blíži a ty opäť premýšľaš, že chceš schudnúť? Hľadáš diéty na internete a hľadáš tie najúčinnejšie? Účinok neznamená hneď aj zdravý spôsob. Spísali sme pre teba najnebezpečnejšie diéty, ktoré ľudia vymysleli, a rozhodne ti nepomôžu. Aby si sa im vyhol.

Lajkuj Brainee.sk na

Diéta s detskou výživou

Podchádza z Hollywoodu a nazýva sa ako Baby Food Diet. Ľudia používajúci túto diétu v podstate trikrát denne jedia detskú výživu. Okrem toho, že telo prijíma malé množstvo kalórií, oberá ho aj o podstatné živiny pochádzajúce z plnohodnotného jedla.

Detská výživa síce obsahuje vysoký obsah vitamínov, ale nemá výhody tak, ako plnohodnotné a kvalitné potraviny. Samozrejme, hmotnosť začne klesať, ale akonáhle sa detskej výživy zbavíš a začneš jesť, kilá opäť narastú. A určite si každý vie domyslieť, že existovať len na detskej výžive je neudržateľné a zároveň nebezpečné.

Neskúšaj ich

Je veľmi dôležité uvedomiť si, či ti to rýchle schudnutie bude stáť za tie zdravotné problémy, ktoré sa môžu objaviť. Jednu diétu už zakázali. Bola založená na tom, že sa v bruchu vypestovala pásomnica, ktorá požierala to, čo ľudia zjedli. Vďaka tomu síce schudli, ale mať v bruchu takéhoto hosťa a dobrovoľne, je už skutočne extrém. 

Ako chudnúť správne?

Kanadský sprievodca stravovaním odporúča, aby si si každý deň vyberal rôzne zdravé potraviny. Zahŕňa to predovšetkým potraviny rastlinného pôvodu. Odporúčajú znížiť konzumáciu vysoko spracovaných alebo ultra-spracovaných potravín.

Samozrejme, je veľmi dôležité dbať na denný príjem ovocia a zeleniny, obilnín, jedál s vyšším obsahom proteínov a piť hlavne čistú vodu.

Diéta by mala byť rozumná a hlavne by mala obsahovať zdravé a plnohodnotné potraviny. Ak chceš schudnúť, odporúčame vždy kontaktovať odborníka, ktorý ti poradí a navrhne plán, pri ktorom budeš chudnúť rozumne a zároveň to nijak neohrozí tvoje zdravie. Je preto veľmi dôležité konzultovať to s výživovým poradcom, pretože jedine tak budeš mať istotu, že to budeš robiť správne a hlavne bezpečne. Aj keď sa možno výsledky nedostavia tak rýchlo ako pri drastických diétach, stále je to lepší spôsob ako vedome ohrozovať zdravie svojho tela. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 21:29