Zážitok už pri nastupovaníMedia.lincoln.com/
StoryEditor

Toto luxusné futuristické auto ti vyrazí dych. Volant nebudeš potrebovať, nahradila ho interaktívna šachovnica

Michal Čiernik22.08.2022., 14:00h

Lincoln predstavil koncept nového auta budúcnosti. Futuristické sedadlá premenia interiér na príjemný salónik, v ktorom si budeš môcť pokecať so spolujazdcom na zadnej sedačke.

Lajkuj Brainee.sk na

Na automobilovom podujatí Pebble Beach Concours d‘Elegance v Kalifornii predstavila automobilka Lincoln nové auto budúcnosti. Na oslavu storočnice ukázala automobilka svetu koncept futuristického modelu L100.

„Nachádzame sa vo zvláštnom momente našej histórie. Za posledných 100 rokov bol Lincoln priekopníkom viacerých inovácií a posunul hranice dizajnu, ktoré definovali našu značku tak, ako ju dnes poznáme a milujeme,“ hovorí Joy Falotico, prezidentka spoločnosti. „S konceptom L100 si predstavujeme, ako by mohla vyzerať Lincolnova svätyňa pre našich klientov zajtrajška“

Elegantné a čisté línie exteriéru možno pre niekoho nemusia pôsobiť nejako extra futuristicky. Prirodzené zapracovanie svetiel, však skvele dopĺňa eleganciu budúcnosti, čím je automobilka preslávená. Skutočné sci-fi prichádza už pri nastupovaní. Vďaka zdvíhacej sa presklenej streche a otočným dlhým dverám robí toto auto aj z obyčajného nastupovania a vystupovania špeciálny zážitok.

Unikátne tvarovateľné sedadlá v recyklovanej semišovej tkanine v kombinácii s baldachýnom premenia auto na luxusný salónik. Spolu s digitálnou podlahou a s vnútorným osvetlením zaručí pasažierom nevídaný sociálny zážitok.

image

Interaktívna šachovnica na stredovej konzole obsahuje ovládač inšpirovaný drahokamami, ktorý zachytáva svetlo a hĺbku predefinovaním ovládacích prvkov vozidla v kabíne. 

Media.lincoln.com/

Najväčšou novinkou je však riadenie. Interaktívna šachovnica na stredovej konzole obsahuje ovládač inšpirovaný drahokamami, ktorý zachytáva svetlo a hĺbku predefinovaním ovládacích prvkov vozidla. Ovládač nahrádza v tomto autonómnom koncepčnom vozidle tradičný volant, vďaka čomu je zážitok z vozidla intuitívny a bez námahy.

„Tento koncept nám umožnil navrhnúť nový zážitok, ktorý nie je zaťažený minulými obmedzeniami a predstavuje evolúciu našich princípov Quiet Flight,“ povedal Kemal Curic, globálny riaditeľ dizajnu v Lincolne. Koncept Modelu L100 oslavuje dizajnové dedičstvo značky a nadväzuje na model L z roku 1922, ktorý bol vyrobený po kúpe Lincolnu spoločnosťou Ford Motor Company. Jeho objavenie sa na cestách však v blízkej budúcnosti nečakaj, stále ide iba o koncept.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:43