Tínedžer zabil dvoch ľudí pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu.X/Livelawindia/
StoryEditor

Opitý tínedžer zabil dvoch ľudí pri šoférovaní svojho Porsche. Ako trest písal esej o bezpečnosti na cestách

Michal Čiernik27.05.2024., 09:00h

Vo svojom Porsche mal indický mladík zraziť dvoj ľudí na motocykli. Smiešny trest, ktorý za zabitie dostal, pobúril celú krajinu.

Lajkuj Brainee.sk na

17-ročný chlapec sa v nedeľu údajne rútil v Porsche v meste Pune. Následne vozidlo narazilo do motocykla a zabilo dvoch ľudí, uviedol podľa CNN námestník hlavného ministra štátu Maháráštra Devendra Fadnavis.

Maloletý bol vzatý do väzby a neskôr predvedený pred súdny orgán, ktorý rozhoduje o trestoch pre mládež. Tam bol tínedžer prepustený na kauciu a dostal 15 dní verejnoprospešných prác. Okrem toho bol tiež požiadaný, aby napísal esej o bezpečnosti na cestách.

image

Autonehoda a arogancia Andreja Danka bavia internet. Šéf Národniarov je stredobodom pozornosti, vyberáme NAJLEPŠIE memečka

„Podľa polície má chlapec 17 rokov a 8 mesiacov. Toto je ohavný a vážny zločin,“ povedal námestník v utorok novinárom a poukázal na zmeny indických zákonov pre mladistvých z roku 2015, ktoré umožňujú, aby deti staršie ako 16 rokov boli súdené ako dospelí, ak údajne spáchajú „vážny“ zločin.

Rozsudok sa bude prešetrovať

Po tomto rozhorčení právnik maloletého Prashant Patil v stredu novinárom povedal, že podmienky kaucie tínedžera boli upravené. Rada pre súdnictvo vo veciach mládeže mu nariadila, aby k existujúcemu trestu zostal do 5. júna v reedukačnom zariadení.

Fadnavis dodal, že polícia v Pune vyšetruje neplnoletú osobu za údajné zabitie, ktoré sa nerovná vražde. Požiadali tiež súd pre mladistvých, aby preskúmal svoj príkaz na kauciu.

Podľa policajného komisára v Pune Amitesha Kumara bol otec maloletého zatknutý za to, že údajne dovolil svojmu synovi šoférovať napriek tomu, že je neplnoletý. Zákonný vek vodiča v Indii je 18 rokov. „Prijali sme najprísnejší možný prístup a urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme zabezpečili, že dva mladé životy, ktoré prišli o život, budú mať spravodlivosť a obvinení budú riadne potrestaní,“ uviedol komisár.

Incident ovládol titulky v Indii a vyvolal rozšírený hnev, pričom mnohí na sociálnych sieťach odsúdili trest, ktorý chlapec dostal.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 07:04