Slovák jazdil na bicykli po Brne mol opitý.Facebook/městská Policie Brno, Oficiální Stránka/
StoryEditor

VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval

Viktória Revajová15.04.2024., 14:30h

Mestskí policajti sa nestačili čudovať, keď dostali hlásenie o podnapitom cyklistovi, ktorý brázdil ulice Brna s dvoma krígľami v rukách. Muž nafúkal vyše dve promile alkoholu. Jeho spanilú jazdu zaznamenala kamera.

Lajkuj Brainee.sk na

Brnenskí mestskí policajti sa stretli so skutočne kurióznym prípadom. Pred tromi dňami dostali hlásenie o cyklistovi, ktorý brázdil ulice mesta. Na tom by nebolo nič zlé, no mladý muž bol už na prvý pohľad pod vplyvom alkoholu. Prezradil ho pritom nielen štýl jeho kolísavej jazdy, ale aj dva krígle, ktoré celý čas držal v rukách.

image

VIDEO Ochranári vložili do kmeňa GPS lokátor. Drevo z Tatranského národného parku má končiť v zahraničí

Jeho jazdu zachytila kamera

Brnenskí mestskí policajti na Facebooku zverejnili video, ktoré zaznamenáva bizarný prípad. Mestské kamery zachytili cyklistu, ktorý sa premával nočnými ulicami mesta. Už na prvý pohľad je jasné, že muž má vypité. 

„Zamestnanci nášho monitorovacieho centra si nemohli nevšimnúť kolísavú jazdu a upozornili najbližšiu hliadku mestskej polície,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Ako neskôr policajti zistili, išlo o 24-ročného Slováka, ktorý si narobil poriadne problémy so zákonom.

image

Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou

Bez dokladov, no s dobrou náladou

Keď ho policajti zastavili, požiadali ho, aby zliezol z bicykla. Krígle od piva pritom stále držal v rukách. „Ideálne bude, keď zleziete z toho bicykla. Ten krígel si dajte sem na ten predný nosič,“ inštruovali ho muži zákona. 

V dychu mu namerali 2,64 promile. Muž si pravdopodobne neuvedomil, do akej šlamastiky sa namočil, pretože humor ho stále neopúšťal. „Mladík sa zaujímal, či sa výsledok násobí dvoma, a keď policajti túto domnienku vyvrátili, bol zrejme spokojný,“ priblížili policajti. „Poznamenal, že on sám by bol prekvapený, keby s piatimi promile zvládol jazdu na bicykli. Pozoruhodné je, že v tomto stave dokončil cestu s dvoma sklenenými pollitrákmi v rukách,“ dodali. 

Ochotne sa priznal

Podľa slov policajtov bol Slovák „veľmi priateľsky naladený“. Ťažkú hlavu si nerobil ani z toho, že nemal pri sebe doklady, hoci, ako pripomínajú policajti, je to pre cudzincov povinnosť.

24-ročný muž nezahmlieval a na rovinu priznal, že si vypil. Spomenul si, že mal „len pár pív“, a policajtom zrejme celkom pravdivo povedal, že ich bolo „asi osem“. „Ja viem, že to je veľa,“ uznal.

image

Vedci zaznamenali výrazný úhyn netopierov. Môže za to alkohol, z ktorého ti určite bolo už minimálne raz zle

Zo svojho výkonu mal mladý muž zrejme radosť. Na záver totiž ešte mužom zákona ochotne zapózoval so zdvihnutým palcom.

Netrvalo dlho a z opitého Slováka si začali ľudia v komentároch uťahovať. „Ak sa chcel vyhnúť všetkým dieram na ceste, nemohol ísť rovnejšie,“ zavtipkoval jeden. „Urobil chybu, že šiel veľmi pomaly. Ožratý musí poriadne šliapnuť do pedálov, potom ide rovno,“ dodal ďalší.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 21:06