Adrop.sk
StoryEditor

Bungee jumping: Adrenalínový zážitok roka 2023

PR článok05.12.2023., 00:00h

Vedeli ste, že adrenalínovým zážitkom v tomto roku vládol bungee jumping? A že je možno dostupnejší a bezpečnejší, než ste si mysleli? Stačí len nabrať odvahu a skočiť - presne ako už mnoho nadšencov zo Slovenska.

Lajkuj Brainee.sk na

Bungee z komína ako zážitok roka

Najväčšia zážitková agentúra na Slovensku Adrop.sk nedávno zahájila anketu Zážitok roka. Na základe hodnotenia a obľúbenosti v nej súťažia tie najlepšie zážitky, ktoré fanúšikovia tento rok absolvovali.

V kategórii adrenalínových dobrodružstiev to medzi Slovákmi nekompromisne vyhral bungee jumping z komína z výšky 110 metrov. A nie je sa čomu čudovať. Kombinácia voľného pádu v trvaní približne 4 sekundy ako z 36. poschodia a zároveň bezpečia zaisteného systémom action jump je dokonalé pokušenie. Bolo by priam hriechom ho aspoň raz nezažiť. 

Ak ste však bungee jumping ešte nikdy neskúšali, môže byť prvotný pocit ohromujúci. Predídete tomu dobrou teoretickou prípravou a trochou dobrodružnosti v krvi.  

Ako to vyzerá pri bungee jumpingu

Možno vás to prekvapí, ale samotný skok je jedna z posledných fáz bungee jumpingu. Nával prvého adrenalínu vás totiž čaká už omnoho skôr - niektorých už večer predtým, ďalších pri vystúpení z auta, ostatných až keď sa vyvezú, vytiahnu alebo dorazia na miesto skoku. Vtedy je základom pokoj a správne zaistenie. To je našťastie prácou skúsených profesionálov, ktorí nenechajú nič na náhode.

Veľmi bežné sú skoky s lezeckými popruhmi upevnenými v hrudnej časti tela, kedy zostávate po celú dobu skoku s hlavou hore. Ak sa rozhodnete pre tandem bungee jumping, zaistia vás k sebe rovno dvoch. Inštruktor vás pred týmto krokom vždy preváži, takže pripevnenie je vždy na mieru a spoľahlivé.

Akonáhle ste bezpečne pripevnení, postavíte sa na kraj rampy a čakáte na povel tri, dva, jedna, jump. To je signál, od ktorého už vedie len jedna cesta, a to voľným pádom priamo dole. Keď sa lano napne na svoje maximum, vyletíte nahor a takto sa budete hompáľať ešte niekoľko momentov, kým vás nevytiahnu naspäť hore. 

Paráda. Zážitok ste zvládli, teraz je čas na dlhú dohru endorfínov a aspoň malú oslavu. 

image
Adrop.sk

Kde si skočiť     

Už pri čítaní máte motýliky v bruchu a viete, že si to skrátka musíte vyskúšať? Na Slovensku si môžete skočiť z pezinskej Action Tower, kde skáču jednotlivci aj skokani v tandeme. Ak si chcete trochu zaexperimentovať a nevadí vám výlet k našim českým susedom, vydať sa môžete do Brna či Ostravy, kde si skočíte zo žeriava vysokého 50 alebo 110 metrov. Že  máte chuť na niečo extra? Potom vám odporúčame skok z najvyššieho bungee mosta v Českej republike, a to zo 62 m vysokého mosta Hačka v Chomutove asi 100 km západne od Prahy.

Ak sami ešte stále hľadáte odvahu, zážitkové poukazy na bungee jumping sú skvelým adrenalínovým darčekom pre muža, blízkych alebo kamarátov. Nájdete ich na stránkach Adrop.sk, kde vyberiete presne to, čo bude vášho manžela, manželku, sestru alebo najlepšieho kamaráta najviac baviť. Nezabudnite ísť s nimi a celý zážitok zachytiť ako pamiatku na celý život. Pripravení? Tak 3, 2, 1, jump!

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 12:59