Žena skonzumuje až štyri rolky toaletného papiera denne.Twitter/tlc Network/
StoryEditor

Kirah konzumuje toaletný papier, Kevin miluje, keď sa môže zasadrovať a tváriť sa ako ranený. Toto sú tie najbizarnejšie závislosti

22.07.2023., 10:30h

Obsedantno-kompulzívna porucha sa vyznačuje nutkavým správaním. Kirah sa vďaka svojej závislosti stala odborníčkou na toaletný papier. Nehanbí sa ho konzumovať na verejnosti, lebo vie, že každý robí divné veci. Kevin sa sadroval 21 rokov a pocit, keď si ľudia v jeho okolí mysleli, že je zranený, vnímal ako pôžitok. Čelia závislostiam, ktoré si ani nevieme predstaviť a mnohý z nich to považujú za atraktívne.

Lajkuj Brainee.sk na

Americký dokumentárny seriál My Strange Addiction: Still Addicted? (Moja zvláštna závislosť: Stále závislý?) odhaľuje príbehy ľudí, ktorí trpia rôznymi, naozaj neuveriteľnými závislosťami. Prvý diel odvysielali 5. mája 2010 a diváci si ho veľmi obľúbili. Účinkujúci trpia obsedantnými myšlienkami, obsesiami, úzkosťami a mnohými ďalšími poruchami. Ich neobvyklé kompulzívne správanie siahá za hranicu predstavivosti. Od konzumácie predmetov, ktoré nie sú určené na jedenie, až po činnosti, ktoré obsesívne vykonávajú a sú tak otrokmi vlastnej chorej mysle.  

Nikto jej nepovedal na čo slúži? Žena skonzumuje až štyri rolky toaletného papiera denne

Kirah sa stala závislou od jedenia toaletného papiera. Toto občerstvenie si so sebou berie všade kam ide, vrátane práce. To, ako na ňu reaguje verejnosť, si nevšíma. V rozhovore pre reláciu My Strange Addiction: Still Addicted?  hovorí, že toaletný papier konzumuje od druhej ráno, keď vstane. A divákom objasňuje aj svoje pocity a to, čo jej bráni, aby sa tejto nezvyčajnej závislosti zbavila "Poznáte ten pocit, ako po Dni vďakyvzdania, keď ste zjedli všetky svoje obľúbené jedlá a len tak sedíte na vašom gauči a relaxujete, a to je to, čo cítim, keď zjem toaletný papier." Na svoju obhajobu neustále pripomína, že toto občerstvenie má nula kalórií. 

Okrem iného Kirah na svojej závislosti vidí veľa pozitívneho. Stala sa znalkyňou toaletných papierov. Počas posledných dvoch desaťročí si urobila rozsiahly prieskum, ktorý zahŕňal zloženie, hrúbku aj zafarbenie toaletných papierov. Preferuje tenší jednovrstvový, lebo ten jej ide ľahšie dole krkom.

Kirahina predstavivosť je vskutku bohatá. Opisuje, že je to akoby jedla sendvič s arašidovým maslom a želé. Jednoducho si to užíva. To však nemôžu povedať niektorí jej známi a rodinný príslušníci. Bývalý snúbenec Anthony sa na kameru priznal, že to považuje za niečo nenormálne. "Viete, toaletný papier nie je určený na ľudskú konzumáciu." 

Kirah nevie odolať ani keď je v práci v nechtovom štúdiu. Majiteľka salónu na ňu len nechápavo pozerá. "Prečo žerie toaletný papier?" a najviac ju zaráža fakt, že ho konzumuje bez toho, aby ho zapíjala vodou. 

Často sa stretáva s tým, že si jej zlozvyk natáčajú okoloidúci na video, no jej to nevadí. Na svoju obhajobu hovorí, že "Každý má svoje divné veci, ktoré robí a toto je len moja vec." 

image

Žena bola 15 rokov vo vzťahu s Eiffelovou vežou, ten však skončil. Čo stálo za ich rozchodom a akú rolu v tom mal plot?

Miluje, keď si ľudia myslia, že je zranený

Kevin je posadnutý sadrovaním vlastného tela. Cíti sa vtedy pohodlne a v bezpečí. Aj keď nie je zranený, nevie odolať tomu, aby jeho telo nebolo zasadrované. Začal s tým už v mladom veku, keď sa na základnej škole balil do toaletného papiera, aby napodobnil sadru. Ako dvanásťročný si zlomil ruku a pozornosť, ktorú vtedy dostával, zbožňoval. Nevedel sa jej nabažiť a tak si vymyslel, že bude zranenia predstierať a užíval si, keď ho okoloidúci ľutovali. 

Dnes už s touto závislosťou nebojuje, no trvalo mu to 21 rokov a stálo ho to približne 45 000 eur. 

Čo sa tebe hnusí, Evan zbožňuje

Evan, ktorý pochádza zo Seattlu, sa nevedel nabažiť vyťahovania vlasov z odtokov spŕch. Robil to minimálne trikrát týždenne. Svoju závislosť nevykonával len vo vlastnej domácnosti, ale kamkoľvek prišiel. Jednoducho sa nevedel udržať, aj napriek tomu, že sa potom cítil zahanbene. Prvé čo urobil, bolo, že musel skontrolovať a vyčistiť odtok od vlasov, ktoré sa tam nazbierali. 

Táto nezvyčajná závislosť u neho prepukla ešte počas vysokej školy, po smrti jeho otca.

Zberateľ mŕtvych tvorov

Scott je veľkým milovníkom zvierať, a zjavne v akejkoľvek podobe. Stal sa závislým na odstraňovaní mŕtvych zvierat z ciest a venuje tomu naozaj veľa času. Sedem dní v týždni, za akéhokoľvek počasia, no najmä v noci, chodí po cestách a odstraňuje z nich mŕtve zvieratá. 

Začalo sa to, keď našiel svoju labradorku Lexie na okraji cesty po tom, čo ju zrazilo auto. Následne chcel pomáhať ostatným aby nemuseli hľadať svojich miláčikov a tak strávil aj šesť hodín denne hľadaním mŕtvych zvierat, ktorým potom pripravil poriadny pohreb. Častokrát domov doniesol aj desať zvierat. Jeho závislosť z neho urobila asociála. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:17