Majiteľ Cirkusu Humberto čelí obvineniu za nelegálne držanie 14 levov afrických.Facebook/cirkus Humberto/
StoryEditor

Prešľap známeho cirkusu Humberto. Majiteľ nelegálne vlastnil levov, mali hodnotu takmer 200-tisíc eur

Michal Čiernik28.06.2023., 10:00h

Majiteľ Cirkusu Humberto čelí obvineniu za nelegálne držanie 14 levov afrických.

Lajkuj Brainee.sk na

34-ročný majiteľ známeho cirkusu si zavaril na poriadny problém. Je obvinený zo zločinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov, za ktorý môže dostať až niekoľko ročný trest vo väzení.

Riaditeľ Cirkusu Huberto Hynek Navrátil, mal podľa Polície Slovenskej republiky nelegálne chovať v priestoroch cirkusu 14 levov afrických. „Obvinený muž od konca apríla tohto roka na rôznych miestach na území Slovenskej republiky, naposledy v meste Stropkov, držal v rozpore so zákonom o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín reguláciou obchodu s nimi 14 levov afrických,“ uvádza polícia.

Spoločenská hodnota štyroch samcov a desať samíc leva afrického predstavuje viac ako 193-tisíc eur. „Polícia upozorňuje občanov, že akékoľvek nakladanie s ohrozenými druhmi živočíchov a rastlín je podmienené povoleniami a rozhodnutiami príslušných štátnych orgánov. Ak sa takéhoto konania dopustí osoba na Slovensku v rozsahu väčšom ako 133-tisíc eur hrozí jej trest odňatia slobody až do výšky osem rokov,“ vysvetľuje polícia na Facebooku.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 00:18