Za to, že sedemročný Yamato Tanooka hádzal kamene, ho rodičia nechali stáť na kraji odľahlej cesty v hlbokých horách v oblasti Hokkaidó. Twitter/cnn/
StoryEditor

Stroskotali na ostrove, či uviazli v zaplavenej jaskyni. Príbehy detí, ktoré len zázrakom prežili samé v divočine

iDnes.czPetr Lánský14.06.2023., 10:00h

Ich príbehy znejú ako horor. Zahŕňajú vraždu, stroskotanie, zmiznutie v lese či útrapy vo horúčave. Títo detskí hrdinovia však ťažké chvíle prežili.

Lajkuj Brainee.sk na

Pätnásť mesiacov na ostrove

V roku 1965 sa partia chalanov vybrala rybárčiť na ukradnutej loďke do Tichého oceánu. Zo sebou si vzali len pár banánov, kokosových orechov, starý nôž a plynový kahan. Prekvapila ich búrka, po ôsmich dňoch doplávali na ostrovček Ata. Násťroční chlapci, mali medzi trinásť a šestnásť rokov, tam museli prežiť po nasledujúcich pätnásť mesiacov.

Šiesti chlapci z Tonga dokázali vybudovať a udržiavať záhradu na produkciu potravy, tri nádrže na zachytávanie dažďovej vody a permanentný oheň. V pracovných činnostiach a hliadkach sa striedali po dvojiciach. Ich jedálniček sa skladal z rýb, kokosových orechov, vajec či vtákov.

image

Národ, ktorý „zjedol“ sám seba. Niekdajší panenský raj z vtáčieho trusu navštevuje najmenej turistov na svete

Neboli to však ani „dva roky prázdnin“. „Šťastní sme tam neboli. Keď ste niekde, neviete kde, bez vlastnej rodiny… nemyslím, že by ste boli šťastní,“ obzeral sa späť v roku 2020 sedemdesiattriročný Sione Filipe Totau, jeden zo stroskotancov.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. máj 2024 00:14