Za to, že sedemročný Yamato Tanooka hádzal kamene, ho rodičia nechali stáť na kraji odľahlej cesty v hlbokých horách v oblasti Hokkaidó. Twitter/cnn/
StoryEditor

Stroskotali na ostrove, či uviazli v zaplavenej jaskyni. Príbehy detí, ktoré len zázrakom prežili samé v divočine

iDnes.czPetr Lánský14.06.2023., 10:00h

Ich príbehy znejú ako horor. Zahŕňajú vraždu, stroskotanie, zmiznutie v lese či útrapy vo horúčave. Títo detskí hrdinovia však ťažké chvíle prežili.

Lajkuj Brainee.sk na

Tí najmenší často prejavia väčšie odhodlanie žiť, ako dospelí. Posledným dôkazom sú aj nedávno zachránené štyri kolumbijské deti, ktoré v džungli po páde lietadla prežili neuveriteľných 40 dní. Portál iDnes.cz ti prináša ďalšie podobné prípady, kedy deti dokázali prežiť zdanlivo nemožné situácie.

Krvavá dovolenka na mori

Štvordňovú romantickú plavbu bahamskými vodami si užíval Arthur Dupperault, na plachetnici Bluebelle, spolu s celou svojou rodinou. Manželkou Jean, štrnásťročným Brianom, jedenásťročnou Terry Jo a sedemročnou René. Loď riadil najatý jachtár Julian Harvey, ten so sebou vzal aj manželku Mary Dene.

Na piaty deň, 13. novembra 1961, vylovila zo záchranného člna Harveyho posádka ropného tankera. Mal v ňom mŕtve telo malej René a záchrancom vyjavil tragický príbeh: Bluebelle zlomila búrka sťažeň, loď zachvátil požiar, Harvey dokázal zachrániť len sám seba. Telo René vylovil z vody, ostatné obete skončili v mori.

Nebola to však pravda, jeho verzia sa začala rozpadať 16. novembra, keď nákladná loď Captain Theo z mora vylovila Terry Jo, na malej lodičke dlhej meter a pol a široké niečo vyše pol metra. Štvordňovú púť bez jedla aj vody dievča prežilo. Keď mu o zázračnej záchrane povedali vyšetrovatelia. Hneď nato odišiel do motelu a podrezal si hrdlo.

image

Terry Jo Dupperault, na snímke drží fotografiu kapitána Thea šesť dní po jej záchrane.

Wikimedia/

Vysvetlenie priniesla až výpoveď dievčatka. Harvey celú posádku okrem nej zavraždil. Terry Jo sa podarilo hodiť do vody čln a plávať. Dôvod hrozného vraždenia Harvey v liste na rozlúčku nevyzradil. „Tak veľmi na mňa padla únava a stres. Už som to nemohol vydržať,“ napísal.

Terry Jo o tragédii viac ako dvadsať rokov nehovorila. Nakoniec vydala knihu Sama: sirotou v oceáne, ktorú spísala s psychológom a odborníkom na prežitie Richardom Loganom.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 14:50