Ilustračná fotoTasr - Miroslav Košírer/Tasr
StoryEditor

Šiestačku základnej školy v Banskej Bystrici mali otráviť spolužiačky, riaditeľka šikanu odmieta. Žiačka skončila v nemocnici

morTASR25.04.2023., 10:00h

Na školu prišla pred necelým rokom a šikane bola údajne vystavená dlhodobo. V článku sa dočítaš čo všetko sa zatiaľ vie o prípade otrávenej šiestačky.

Lajkuj Brainee.sk na

Aktualizované o reakciu polície a kancelárie primátora mesta. 

Nešťastný incident sa stal na základnej škole v Banskej Bystrici na najväčšom sídlisku Sásová, informoval ako prvý portál tvnoviny.sk. Známi hospitalizovaného dievčaťa spomínali, že na škole už dlhodobo zažívalo šikanu. 

image

Slovenku mal na večierku v Košiciach zdrogovať známy influencer. Teraz na ňu chcú podať trestné oznámenie

Po tomto nevydarenom vtipe žiačka údajne skončila hospitalizovaná v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Podľa informácií portálu sa jednalo o žiačku šiesteho ročníka. 

Stiuácia sa mala stať počas hodiny telecviku, kedy jej údajne niekto zo spolužiakov do fľaše s vodou nalial dezinfekčný prípravok s chlórom. Nič netušiace dievča ho malo následne vypiť a obsah tekutiny následne vypľuť na dlážku, informuje TASR. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť aj triedna učiteľka, avšak o tom, odkiaľ tento prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť.

Polícia sa v tejto veci podľa informácií tvnoviny.sk zameriava na tri spolužiačky, ktoré za nevydareným "vtipom" môžu stáť. Ako úvadzajú na svojom webe, problémy s troma spomínanými žiačkami mali aj iné deti na škole. 

„V prípade je prijaté trestné oznámenie, pričom ide o podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. O tom, či išlo o nemiestny žart rovesníkov, bude možné hovoriť až po riadnom preverení všetkých skutočností,” uviedla polícia.

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica pre TASR potvrdila, že v pondelok prijala 12-ročnú pacientku, ktorá požila čistiaci prostriedok na báze chlóru. Jej stav je stabilizovaný a nie je v ohrození života.

„ORL vyšetrenie nepreukázalo poleptanie slizníc. Na vylúčenie poškodení tráviaceho traktu podstúpi dnes gastrofibroskopické vyšetrenie,” priblížila hovorkyňa nemocnice Jana Petríková.

image

Rituálna smrť v Petržalke? Vyšetrovatelia pracujú vo veci tragédie, pri ktorej zahynuli dvaja dospelí a dieťa, aj s touto verziou

Žiačka, ktorá skončila v nemocnici, bola pritom v škole nová, svoju triedu navštevovala len prvý rok. Incident sa podľa oficiálne nepotvrdených informácií odohral na poslednej hodine v rozvrhu; podozrivé dievčatá vraj vzali dezinfekčný prípravok z upratovacieho vozíka. 

Škola odmieta tvrdenia o šikane

Základná škola Pieninská odmieta, že by dievča, ktoré v škole nevedomky požilo tekutý dezinfekčný prostriedok, bolo dlhodobo šikanované. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora mesta s tým, že škola udalosť po incidente overovala.

Jedno z dievčat sa napilo z vlastnej fľaše a obsah tekutiny vypľulo na dlážku. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť triedna učiteľka. O tom, odkiaľ dezinfekčný prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť.

"Žiaci nemajú k čistiacim prostriedkom, ktoré sa používajú na upratovanie, prístup. Sú uzamknuté v miestnostiach, kam sa deti nedostanú," uviedla samospráva.

Vedenie školy po incidente kontaktovalo záchranárov a podľa pokynov zdravotníkov bola žiačke poskytnutá prvá pomoc. Následne bolo dievča prevezené do banskobystrickej detskej nemocnice. Podľa mesta žiačka nemala poškodené sliznice nosa a ústnej dutiny.

Škola v súvislosti s incidentom odmieta, že by dievča bolo dlhodobo šikanované. Do skončenia policajného vyšetrovania sa k prípadu nebude bližšie vyjadrovať.

"V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa šikanovanie v žiadnom prípade netoleruje. Aj pri najmenšom náznaku, riaditeľ každej jednej základnej školy okamžite koná a situáciu rieši," dodala vedúca Školského úradu, oddelenia školstva a mládeže MsÚ Banská Bystrica Jana Odrobiňáková.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 21:36